Annons

Annons

Annons

Skaraborgs snyggaste epa

Tävling: Har du Skaraborgs snyggaste epa?

Har du Skaraborgs snyggaste epa?

Nu öppnar nomineringen för dig att skicka in bild och beskrivning av din epa eller A-traktor för att delta i tidningens tävling.

Text

Rosa och rund eller svart och blank? Vi söker alla typer av epa-traktorer till tidningens tävling! Foto:Drago Prvulovic, SCANPIX // Greger Lööf

Annons

Epa-traktorer började byggas på slutet av 1920-talet och blev vanliga under 1930-talet – nu, 100 år senare, är de fortfarande lika populära. Inte minst i Skaraborg, som kan skryta med norra Europas längsta strög.

Varianterna av epor, eller A-traktorer som de flesta är klassade som, är i princip lika många som antalet registrerade sådana i Skaraborg. Men vem har egentligen Skaraborgs snyggaste?

Annons

Är du en av dem som lagt ner timmar i garaget eller på verkstaden för att göra just din A-traktor till en tonårsdröm? Du kanske har den mysigaste belysningen? Coolaste klädseln? Smartaste lösningen för ljudet? Eller så har du kanske sänkt, lackat och polerat till perfektion?

Annons

Oavsett: Här kommer vårens stora nyhet för dig.

Tidningen ska i vår utse Skaraborgs snyggaste epa – tillsammans med er läsare, såklart.

Är det din epa vi söker? Då är det läge att anmäla dig till tävlingen Skaraborgs snyggaste epa i formuläret nedan!

Inbäddat innehåll

Måns Carlsson: ”Detta är en Volvo 744 från 1988, väldigt stilren med feta fälgar och lite lampor. Denna är mörkblå ”orginal lack”, jag tycker att den är väldigt snygg och stilren och jag är inte den enda som tycker det”.

Melvin Bjärkvall: ”Varje helg i över ett år har vi bott i garaget. Vi (jag och pappa) har byggt om bilen till en A-traktor. Slipat, spacklat och sprutlackerat hela bilen, fälgar och övriga detaljer m.m. Vi har lagt mycket tid på ljudbygget (vilket T.H.E uppmärksammat och lagt ut på sin hemsida)”.

Sofia Andrae: ”Min a traktor är inte bara en epa för mig det är också min bästa vän. Efter många timmar i garaget har en ofräsch rosthög blivit fräsch, polerad och min dröm epa. Den är unik för det finns ingen annan epa som ser ut exakt så där och är helt original från 80-talet vilket gör den speciell. Det är min ögonsten”.

Emil Carlsson: ”Scania 142 ombyggd a-traktor”.

Annons

Gustav Indebetou: Dodge ram a-traktor med cummins diesel

Annons

Sammy Ekvall: ”Det är en mörkblå v70n med 200 hästar och turbo, den har rött plysch på väggen bakom sättet 3 röda poppys med lys platta 2 led slingor, 2 15tums bassar, den går väldigt fint i motor och låda”.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan