Annons

Annons

Annons

Annons

Skövde

Anna Bergman hoppar av ordförandeposten i socialnämnden

Anna Bergman lämnar Moderaterna för att ställa upp för det nybildade Skövdepartiet i höstens val. Nu lämnar Bergman även rollen som ordförande för socialnämnden.

Anna Bergman väljer att hoppa av ordförandeskapet i socialnämnden och därmed samtliga politiska uppdrag fram till valet.

Bild: Lisa Bring

Annons

Det var i samband med att det nystartade Skövdepartiets nomineringsmöte som Anna Bergman avsade sig uppdraget i kommunfullmäktige.

Initialt hade Bergman däremot inte för avsikt att avsäga sig sitt uppdrag som ordförande i socialnämnden, något Moderaterna tyckte var ett felaktigt agerande.

– Det är inte alls rimligt att man sitter kvar på moderat uppdrag när man företräder ett annat parti, sade gruppledaren Theres Sahlström (M) till SLA då.

Annons

Annons

Och nu väljer Bergman att lämna sin post efter att nämnden, enligt Bergman, ska ha velat att hon ska avgå.

– Jag har avsagt mig ordförandeskapet i socialnämnden och lämnar därmed samtliga politiska uppdrag för den här mandatperioden. Jag vill tacka både nämnden och tjänstepersonerna för ett gott samarbete under de sex år jag haft uppdraget. Det har varit mycket lärorikt och intressant, säger Bergman i ett pressmeddelande tidigt på onsdagsmorgonen.

– Jag respekterar nämndens uppfattning och ställer min plats till förfogande.

Annons

Annons

Till toppen av sidan