Annons

Annons

Annons

Annons

Cykelstölderna i Skövde

Försökte stjäla cyklar – fångades på övervakningsfilm

Hos en man i 30-årsåldern hittades nio cyklar som misstänktes vara stulna. Han fångades också på övervakningsfilm när han försökte stjäla cyklar i Skövde.

Nu åtalas mannen misstänkt för försök till stöld, stöld, häleri samt narkotikabrott.

En man fastnade på bild på en övervakningskamera efter att han brutit sig in hos en verksamhet i Skövde. Nu är mannen, bland annat, misstänkt för försök till stöld och häleri. Bilden är en illustration.

Bild: Jessica Gow/TT

Annons

Det var i februari i år som den åtalade mannen och ytterligare en person, som inte är identifierad, försökte bryta sig in hos en verksamhet i Skövde. Enligt åtalet skulle cyklar till ett okänt, men inte ringa värde, stjälas. Men på grund av tillfälliga omständigheter kunde inte brottet fullbordas.

Mannen ska också haft nio cyklar som misstänks vara stulna i förvar. I åtalet skriver åklagaren att mannen borde ha förstått att cyklarna borde vara stulna. Detta anses som en försvårande omständighet för ägarna till cyklarna att finna dem, står det i åtalet. Han åtalas därför misstänkt för häleri.

Annons

Annons

Mannen åtalas även för en stöld som ska ha skett i januari i år då han ska ha stulit en cykel till ett värde av drygt 20 000 kronor i Skövde.

Förutom ovanstående brott så åtalas han också misstänkt för narkotikabrott.

Mannen i 30-årsåldern har i förhör erkänt samtliga brott.

Annons

Annons

Till toppen av sidan