Annons

Annons

Annons

Skövde

Tryggheten ökar hos Skövdebostäder: ”Väldigt bra siffror”

Tryggheten upplevs ha ökat bland hyresgästerna. Det visar Skövdebostäders senaste enkät, vilken genomfördes under januari och februari.

Text

Skövdebostäders vd Katarina Prick känner sig nöjd med hur hyresgästerna har svarat på enkäten.

Bild: Lisa Bring

Annons

Skövdebostäders hyresgäster har fått tycka till i bolagets årliga enkät. Majoriteten säger sig vara nöjda med boendet. Många känner sig också mer trygga i sitt område och stör sig mindre på sina grannar.

Baserat på undersökningen sammanställs ett så kallat trygghetsindex. Skövdebostäder har ökat från 85,4 till 86,1.

– Detta är väldigt bra siffror, inte minst med tanke på coronapandemin där fler hyresgäster varit hemma i sin lägenhet. Vi arbetar hela tiden med trygghetsfrågor och det handlar om allt ifrån en systematisk hantering av störningsärenden till ett närmare samarbete med polisen när det gäller att förebygga och förhindra brott, säger Anna Bjerklinger, chef för uthyrning och social hållbarhet på Skövdebostäder.

Annons

Annons

Däremot är hyresgästerna mindre nöjda med hjälpen de söker i sina bostäder när det verkligen behövs.

– Under pandemin har vi begränsat vilka arbeten vi utfört i lägenheter med tanke på hyresgästernas och medarbetarnas säkerhet. Det är säkert inte hela förklaringen till nedgången, men vi tror att det gör skillnad nu när vi kan agera mer som vanligt igen. Vi har också flera förbättringar på gång kring vår felhanteringsprocess som bland annat handlar om bättre återkoppling till hyresgästerna, säger Katarina Prick, vd på Skövdebostäder.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan