Annons

Annons

Annons

Annons

Skövde

Efter stölden – Skövderestaurangens lastbil återfunnen

Natten till måndag blev Skövderestaurangen Mattias Mats lastbil stulen. De satte sitt hopp till allmänheten för att få hjälp att hitta den – och under måndagen återfanns den i Mariestad.

Natten till måndag blev Skövderestaurangen Mattias Mat lastbil stulen. Den återfanns under måndagen i Mariestad. Foto: Privat.

Annons

Under söndagen användes lastbilen för ett cateringuppdrag och parkerades utanför restaurang Modes lastintag mot Mörkekorset, bakom regionens hus.

När restaurangens personal kom till jobbet vid 05-tiden på måndagsmorgonen var lastbilen borta.

– Det är tråkigt och ledsamt och det tar onödig energi. Vi har varit förskonade från sånt tidigare. Vi har lånat in en bil så vi klarar dagen men hoppas att den återfinns snarast, säger Martin Knutas.

Annons

Annons

Bröderna Simon och Martin Knutas driver Mattias Mat i Skövde. Under natten till måndag blev deras företagslastbil stulen och de efterfrågar allmänhetens hjälp för att hitta den. Foto: Mattias Mat.

Lastbilen är tydligt markerad med företagets namn och logga och svår att undgå i trafiken, menar Martin Knutas.

– Den borde onekligen synas. Det är därför vi hoppas att den kan komma fram snabbt.

Med hjälp av bland annat sociala medier så eftersöker nu restaurangen personer som kan ha sett lastbilen.

– Om man sett den eller vet var den finns så kan man höra av sig till polisen eller till mig, säger Martin Knutas.

Runt lunch på måndagen meddelande Martin Knutas att lastbilen hittats i Mariestad.

– Vi fick in via 114 14 att en smitningsolycka hade skett i Mariestad. Sedan anträffar någon den här bilen, och känner väl igen bilen från olyckan, ståendes på Telegrafvägen i Mariestad, säger Eric Carlsson, stationsbefäl vid Skövdepolisen.

Väl på plats kunde polisen konstatera att bilen inte bara utsatts eller varit med i ett brott – nu misstänker man att de skyldiga har använt bilen vid inbrott under natten.

– Patrullen kommer dit och lämnar sedan över bilen till ägaren, men beslagtog i samband med det här stöldgods från bilen. Vi misstänker att den har använts vid ett inbrott under natten, säger Eric Carlsson.

Huruvida spår från gärningspersonerna har kunnat säkras i bilen är ännu oklart.

Annons

Annons

Till toppen av sidan