Annons

Annons

Annons

Skövde

Efter Hallenbergsrondellen – här är nästa trafikpropp som ska lösas

Nu går arbetet med att öka framkomligheten och minska köerna i Skövde in i en ny fas. Korsningen vid Ekeskogsvägen och Gröna vägen kommer nu bli en rondell, som ska kallas Källegårdsrondellen. Arbetet väntas pågå i flera månader.

Text

Nu går arbetet med att öka framkomligheten och minska köerna i Skövde in i en ny fas. Nu är det dags för korsningen vid Ekeskogsvägen och Gröna vägen att bli en rondell, som ska kallas Källegårdsrondellen.

Bild: Eric Fiedler

Annons

Först ut var Hallenbergsrondellen vid Circle K, som blev dubbelfilig för att minska köerna in till Skövde från bland annat Skara och Lidköping.

Nu flyttar sig arbetet utmed riksväg 49 till korsningen mot Hentorp, där Gröna vägen och Ekeskogsvägen möts. Där ska det nu bli en cirkulationsplats istället.

– Arbetet drar igång den här veckan och vi kommer hålla på till mitten av september, säger Martin Ekdala som är projektledare vid Trafikverket.

Annons

Annons

Han berättar att vägarbetet kommer att påverka framkomligheten för trafik under perioden som det pågår. Men sträckan kommer inte att stängas av för trafik vid något tillfälle.

– Det kommer självklart bli begränsad framkomlighet men vi kommer inte leda om trafiken. Trafiken från Hentorp och Källegården kommer vi försöka få att svänga ut på 49, så vi får så lite korsande trafik som möjligt. Allt för att ge så bra arbetsmöjlighet som möjligt. Det är utsatt att jobba mitt i trafiken så här och det är ju mycket trafik på 49:an.

Även gång- och cykelvägarna påverkas av arbetet. Enligt Martin Ekdala så kommer orangea skyltar att sättas upp för att visa alternativ väg under perioden.

– Ingen kommer bli fast i någon återvändsgränd utan alla kommer komma fram, förklarar han.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan