Annons

Annons

Annons

Annons

Skövde

Insändare
MP: ”Klimatförändringarna är här i full storm”

Den nyss presenterade IPCC-rapporten slår fast att det kort och gott är värre än vi förväntat oss och på några sätt redan försent att rädda delar av ekosystemet.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

Vi behöver både anpassa och skydda oss i större utsträckning. Jorden, luften, vattnet och livet hotas! Vi måste göra allt vi kan för att minimera skadorna. Proaktivt arbete är på flera fronter redan försent. Oåterkalleliga klimatskeenden kommer påverka uppåt 3,6 miljarder människor som nu lever under sårbara förhållanden.

Det avskyvärda kriget i Ukraina lär överskugga rapporten och i värsta fall skapar stämningar i världen av nationalism och protektionism som gör global samverkan svårare. Därför är det viktigare än någonsin att vi kommer samman för fred, solidaritet och samarbete över gränserna för att rädda planeten och en framtid för kommande generationer.

Annons

Annons

Klimatförändringarna är här i full storm. Vi behöver anpassa oss nu och snabba på alla processer tillgängliga och inse att vi inte gör tillräckligt.

Om vi inte tog klimatkrisen på allvar innan, är det dags att ta det på högsta allvar NU.

Klimatrapporten handlar om mig, dig och om oss. Inte imorgon eller sen, utan idag.

Ofrånkomlig krass fakta.

Men låt kunskapen inte leda till panik eller förlamning – tiden är fortfarande för anpassning, möjligt att begränsa skador och ställa om. Vi vet vad som behöver göras. Vi behöver bara våga och vilja det tillräckligt.

Så låt oss kämpa för en klimatpolitik värd namnet, för tiden är nu för förändring.

Tina Ehn, landsbygdspolitisk talesperson Miljöpartiet de gröna

Peter Sögaard, ordförande Miljöpartiet de gröna i Skövde

Annons

Annons

Till toppen av sidan