Annons

Annons

Annons

Ishockey

Historien upprepade sig – en före detta AIK-spelare avgjorde mot Skövde IK

Historien upprepade sig.

För andra gången på en månad förlorade Skövde IK på hemmais mot Väsby och precis som första gången så blev det en före detta AIK-spelare, Henrik Rommel, som stod i centrum.

Väsby vann med 4–3 i Billingehov på fredagskvällen.

För andra gången inom loppet av en månad kunde Henrik Rommel (bilden) och hans lagkompisar i Väsby IK vinna mot Skövde IK i Billingehov.

Bild: Olof Darius

Annons

Väsby IK jagar andraplatsen i Allettan Södra och hade givetvis som mål att vinna mot tabelljumbon Skövde IK på fredagskvällen.

Så blev det också, men det satt ganska långt inne, även om gästerna fick en bra start med 1–0 efter knappt sju minuter. Målskytt var Henrik Rommel, killen som gjorde två mål och en assist senast Väsby var på besök i Skövde, den 26 januari.

Annons

Men Skövde IK gav inte upp bara för det, laget fick till en psykologiskt viktig kvittering strax före paus och gjorde sedan 2–1 i upptakten av den andra perioden.

Annons

Läs också: Före detta AIK-spelaren i centrum i Billingehov – ”Vi var det effektivare laget”

Mitt i denna period kom sedan en olycksminut för Skövde, inom loppet av 47 sekunder vände Väsby till ledning med 3–2.

Men inte heller nu gav Skövde IK upp, utan bara 1.13 efter 2–3-målet kom kvitteringen till 3–3 och det var i högsta grad match igen.

Det var dock inte slut med målen i denna händelsrika period, några minuter senare kom det som skulle visa sig bli Väsbys segermål, nämligen 4–3 och då var det nyss nämnde Henrik Rommel som höll sig framme.

Den sista perioden blev alltså mållös och Väsby kunde åka hem till Stockholm med tre mycket värdefulla poäng inför slutspurten. Laget slåss med Karlskrona om att knipa den eftertraktade andraplatsen i serien.

Som lite kuriosa kan nämnas att även de två andra målskyttarna i Väsby, Lucas Feuk och Victort Andersson, nätade vid matchen i Skövde i januari. Och även dessa två grabbar har ett förflutet i AIK.

Matchfakta

Skövde IK-Väsby IK 3–4 (1–1, 2–3, 0–0)

Målen: 0–1 (6.50) Henrik Rommel, 1–1 (19.38) William Frödelius, 2–1 (21.09) Alexander Henriksson, 2–2 (27.18) Victor Andersson, PP1, 2–3 (28.05) Lucas Feuk, 3–3 (29.18) Max Kardevall, 3–4 (33.38) Henrik Rommel.

Skott: 29–31.

Utvisningar, Skövde: 2 x 2 min. Väsby: 2 x 2 min.

Domare: Filip Granrud.

Publik: 646 åskådare.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan