Annons

Annons

Annons

På jobbet

Gymnasiechefen lämnar kommunen – blir skolchef i regionen

Nu är det klart att Bengt Stenhammar blir ny skolchef för Västra Götalandsregionens naturbruksskolor. Det betyder att han lämnar sin tjänst som avdelningschef för Gymnasium Skövde till sommaren.

Text

Bengt Stenhammar blir ny skolchef för naturbruksskolorna i Västra Götalandsregionen. Han kommer senast från tjänsten som avdelningschef för Gymnasium Skövde.

Bild: Annelie Hüllert Storm, Anna Kuylenstierna

Annons

I rollen som skolchef kommer Bengt Stenhammar ansvara för all utbildningsverksamhet inom Naturbruksförvaltningen där Naturbruksskolan Uddetorp, Naturbruksskolan Svenljunga och Naturbruksskolan Sötåsen ingår.

– Jag fastnade för tjänsten då jag upplever att verksamheten vid Västra Götalandsregionens Naturbruksskolor har stort fokus på hållbarhet och miljö och att utbildningarna ligger helt rätt i tiden. Jag är övertygad om att den gröna näringen är en framtidsbransch. Därför känns det spännande att få vara med och utveckla framtiden kompetens och låta fler få upp intresset för området, säger Bengt.

Annons

Annons

Yvonne Kjell, förvaltningschef Naturbruksförvaltningen, och Bengt Stenhammar, ny skolchef för naturbruksskolorna i Västra Götalandsregionen. Foto: Naturbruksförvaltningen.

– Vi är väldigt glada över att Bengt sökt sig till vår verksamhet! Utifrån att han har en bred erfarenhet från utbildningsområdet, både som lärare och rektor samt flera års erfarenhet från olika chefspositioner, ser vi att han har alla förutsättningar för att lyckas bra i rollen, säger Yvonne Kjell, förvaltningschef vid Naturbruksförvaltningen.

Bengt Stenhammar tillträder tjänsten i augusti och tar då över efter Bo Grenabo Tapper som idag är skolchef.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan