Annons

Annons

Annons

Försvunna Amela i Grästorp

Stor sökinsats efter 24-åriga Amela – en man anhållen: ”Har hållits inledande förhör”

En man har anhållits misstänkt för inblandning i Grästorpsbon Amelas försvinnande. Enligt GT var det den misstänkte mannen som först slog larm till polisen.

– Förundersökningen fortgår med oförminskad styrka, säger kammaråklagare Lars Johansson.

Text

En man har anhållits efter Amelas försvinnande. FOTO: Adam Ihse/TT

Annons

Det var under måndagsmorgonen som 24-åriga Amela från Grästorp anmäldes försvunnen. Enligt Nya Lidköpings-Tidningen, som har pratat med familjen, ska hon ha gått ut på en promenad vid 22-tiden på söndagskvällen.

Vid 00.30 ska Amela via ett sms ha meddelat att hon snart skulle komma hem, men hon dök aldrig upp och sedan dess pågår en omfattande sökinsats i Grästorp.

Annons

Bland annat är helikopter, drönare och hundpatruller inblandade. Polisen hoppas även kunna få hjälp av frivilliga, som Missing People. Det var dock inte aktuellt på onsdagen.

– Vi vill jobba själva först. Det blir en annan form av sökande när man tar hjälp av frivilliga, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson på polisregion Väst, till TT.

Annons

Och på tisdagen anhölls alltså en man misstänkt på sannolika skäl för människorov. Kammaråklagare Lars Johansson vill till TT inte berätta om den anhållne har någon relation till Amela, men enligt GT var det den anhållne mannen som först slog larm om försvinnandet.

Mannen nekar till brott, berättar försvarsadvokaten Oskar Friling till GT.

– Det har hållits ett inledande förhör och han förnekar brott, mer än så kan jag inte säga i det här läget, säger han till tidningen.

Senast på fredag klockan 12.00 måste åklagaren ha fattat beslut om att släppa personen på fri fot eller begära honom häktad.

– Förundersökningen fortgår med oförminskad styrka. Efterforskningar av den försvunna kvinnan pågår och polisen genomför husrannsakan, tekniska analyser och förhör, säger kammaråklagare Lars Johansson i en kommentar.

Polisen tror att Amela finns i Grästorp eller i närområdet, skriver TT. Polisen har sedan försvinnandet genomfört omfattande sökinsatser vid Nossan i Forshall där kvinnan enligt NLT ska ha befunnit sig under natten till måndagen.

Annons

Missing People har i samråd med anhöriga och polisen gått ut med en efterlysning efter Amela. Hon är 170 centimeter lång, väger 66 kilo och har blonda slingor i håret. Hon var vid försvinnandet klädd i blå luvtröja, svarta tights och svarta skinnskor.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan