Annons

Annons

Annons

Smart Energy Cup Skövde

Från OS till Skövde – vi sänder helgens nationscup i längdskidor

Samtidigt som OS går in på upploppet i Peking, samlas de svenska längdseniorerna i Skövde för säsongens fjärde Smart Energy Cup.

Bland de anmälda åkarna finns bland andra Anna Dyvik och Anton Persson, nyss hemkomna från Kina.

Du som är prenumerant ser tävlingarna live på sajten under lördag och söndag.

Anna Dyvik och Anton Persson som båda deltog i OS, är anmälda till tävlingarna i Skövde.

Bild: TT, Bildbyrån

Annons

Om ett år ska SM-tävlingarna i längdskidor avgöras på Billingen i Skövde. Som en genomkörare inför det anordnas i helgen den svenska nationscupen, Smart Energy Cup, på samma banor. En möjlighet för både åkare och arrangörer att känna på det som väntar under SM-veckan vinter 2023.

Du som är prenumerant på tidningen kan se lördagens sprint och söndagens distanslopp live på sajten.

Annons

Så sänder vi från Skövde:

Lördag 19/2 11.50: Sprint i fristil – se finalloppen här

Söndag 20/2 9.50: 10 km fristil – se loppet här

Annons

TV: Så här har det sett ut under tidigare deltävlingar i Smart Energy Cup

Inbäddat innehåll

Stora delar av den svenska längdeliten är kvar på OS i Peking, men det betyder inte att det kommer saknas stjärnglans under tävlingarna i Skövde. Sprintessen Anna Dyvik och Anton Persson, som båda fick lämna Kina tidigt, är anmälda till helgens tävlingar. Även namn som Johanna Hagström, Karl-Johan Westberg och Elina Rönnlund återfinns i anmälningslistan.

– Visst är det roligt att det kommer några av de större namnen. Sen är det lite lokala åkare, där Karl-Johan Westberg kommer från Borås och Johanna (Hagström) är från Falköping. Det är jätteroligt att de kommer och sen har vi lite lokala ungdomar som tävlar också, säger Magnus Ramsin, projektledare för tävlingarna i Skövde.

Även Falköpingsfödda Johanna Hagström, som precis missade uttagningen till OS, startar i Skövde. Foto: Maxim Thore / BILDBYRÅN

Annons

Stein Östenssen är tävlingsledare och han vågar utlova fartfyllda tävlingar.

– Jag tror att det kommer frysa på och bli en enorm fart. Hårda och fina spår, så det kommer gå undan. Vi har en riktig härlig backe både upp- och nerför. Det blir en utmaning för dem under distansloppet, säger Östenssen.

För att se loppen från Smart Energy Cup måste du vara prenumerant på tidningen. Genom att klicka här kan du starta en prenumeration, logga in och följa tävlingarna.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan