Annons

Annons

Annons

Annons

På jobbet

Miljardföretaget Consid gör storsatsning i Skövde – ger 40-tal nya jobb

It- och kommunkationsbolaget Consid öppnar kontor i Skövde. Miljardföretagets etablering väntas skapa omkring 40 nya jobb, skriver Consid i ett pressmeddelande.

Linda Kärnhall ska leda Consids kontor i Skövde när it-bolaget nu etablerar sig i staden. ”Traditionellt sett har vi ett stort antal viktiga kunder i Skövde, och fler är på väg in. För oss är det viktigt att finnas på plats nära våra kunder”, säger Consids vd Peter Hellgren.

Bild: Cecilia Nilsen Palm

Annons

Consid har i dag ett 30-tal kontor runt om i Sverige. Under 2022 utökas alltså detta med en etablering i Skövde.

– Traditionellt sett har vi ett stort antal viktiga kunder i Skövde, och fler är på väg in. För oss är det viktigt att finnas på plats nära våra kunder. Skövde ligger dessutom mycket väl till geografiskt med goda tågförbindelser till större städer, säger Peter Hellgren, vd för Consid, i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Företaget omsätter årligen runt 1,3 miljarder kronor och har sammanlagt 1 500 anställda. När portarna slås upp till kontoret i Skövde väntas ytterligare omkring 40 personer inom klassiska it-jobb anställas i ett första skede.

– Det råder kompetenskris i it-branschen. Vi försöker alltid att hitta lokal kompetens där vi öppnar kontor. Det är även tanken denna gång. I Skövde finns ett mycket stort it-kunnande, mycket tack vare Högskolan i Skövde. Vi tror att de flesta vi kommer att anställa bor någonstans i närheten av Skövde, säger Linda Kärnhall, som kommer att ansvara för Consids Skövdekontor, i ett pressmeddelandet.

Annons

Annons

Till toppen av sidan