Annons

Annons

Annons

JSM i skidskytte 2022

KLART: Framtidens stjärnor ska tändas – vi sänder JSM i skidskytte

Efter succésändningarna från längdskidornas nationella cuper kommer nu nästa vintersportsatsning. Under två helger i februari och mars livesänder vi JSM och USM i skidskytte.

Tävlingarna i Mora 4-6 februari blir sista chansen för juniorerna att visa upp sig innan JVM i USA.

– Det kommer bli jättespännande tävlingar, säger Victor Agestam, kommunikatör och projektledare på Svenska skidskytteförbundet.

Svenskt skidskytte är på ordentlig frammarsch och medan senioreliten gör sig redo för OS i Peking kommer framtidens stjärnor mäta sina krafter i junior-SM i Mora. Helgen 4-6 februari kan du som är prenumerant se tävlingarna live på sajten och i appen.

– Vi ser ett ökat intresse för att titta när vi sänder juniorer och ungdomar. Det i kombination med att skidskytte är en sport som engagerar vår publik, gör detta till otroligt spännande och intressanta sändningar, säger Mattias Wallström som är livesportansvarig på Bonnier News Local.

4-6 februari och 18-20 mars sänder vi JSM-tävlingar i skidskytte från Mora och Sollefteå.

Bild: Elin Turpeinen

Annons

Efter att JSM ställdes in förra året får Mora nu en ny chans att stå som arrangör. Tävlingarna kommer vara sista chansen för de åkare som ännu inte fått en biljett till JVM i USA i slutet av februari att visa upp sig.

Annons

– Som det ser ut nu kommer det finnas några platser kvar att tävla om, så det kommer bli jättespännande tävlingar med mycket på spel, säger Victor Agestam, kommunikatör och projektledare på Svenska Skidskytteförbundet.

Runt 150 åkare väntas till start i Mora. Sändningarna kommer du som är, eller blir, prenumerant att kunna se på vår sajt i sin helhet. Med anledning av pandemiläget kommer åldersklasserna starta med några timmars mellanrum. Först ut är de yngre juniorerna, följt av de äldre juniorklasserna.

Fakta

Tävlingsschema för JSM i Mora

Fredag 4/2: Stafett
13.00: Start damer (3 x 6km)
15.30: Start herrar (3 x 7,5 km)
Lördag 5/2: Sprint
10.00: Start HD 16-17, HD 18-19
13.00: Start HD 20-22, HD 23
Söndag 6/2: Jaktstart
Första start 9.15, sedan följer åldersklasserna löpande

Sändningarna startar preliminärt tio minuter före första start.

Vi sänder även de avslutande distanserna från Sollefteå 18-20 mars, då även ungdoms-SM avgörs. Det är alltså två fullmatade helger som väntar för den som vill se Sveriges nya framtidshopp göra upp om vem som är bäst för dagen.

– Det är alltid kul att se juniorer tävla, för det kan svänga så fort i nivå på bara några veckor. Åkarnas form ändras snabbt, så det är svårtippat och väldigt spännande, säger Victor Agestam.

Annons

Annons

Victor Agestam är kommunikatör och projektledare vid Svenska skidskytteförbundet. Foto: Håkan Blidberg

Hur mår svenskt skidskytte på junior- och ungdomssidan?

– Det ser väldigt bra ut. Det är påfyllnad på både dam- och herrsidan med flera som kommer kunna ta framskjutna placeringar på JVM.

Vad betyder det för åkarna att JSM går bara några veckor innan JVM börjar?

– Det tror jag är en jättebra uppladdning. Att få känna på varandra innan man ska vidare och tävla internationellt, säger Victor Agestam.

För att se tävlingarna från Mora och Sollefteå måste du vara prenumerant på någon av Bonnier News Locals sajter. Mer info om sändningarna kommer senare.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan