Annons

Annons

Annons

Annons

Skövde

Högskolan ställer om – stora föreläsningar ska ske på distans

Högskolan i Skövde ställer om. Föreläsningar för över 50 personer kommer hållas på distans. Det skriver högskolan i ett pressmeddelande.

Lars Nikalsson, rektor på Högskolan i Skövde meddelar att högskolan ställer om föreläsningar för över 50 personer till distans.

Annons

Efter den ökade smittspridningen väljer Högskolan i Skövde att när terminen börjar den 17 januari att hålla stora föreläsningar på distans.

– Folkhälsomyndighetens rekommendationer till universitet och högskolor är att undervisningen i största möjliga mån ska bedrivas på campus. Men vi kan använda undervisning delvis på distans som ett verktyg för att skapa mer avstånd mellan människor i våra lokaler. Efter samråd med smittskyddsläkaren har vi beslutat att använda det här verktyget under en period. På det sättet vill vi bidra till att minska risken för smittspridning på campus och i samhället, säger Högskolans rektor Lars Niklasson i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Åtgärden gäller föreläsningar för över 50 personer.

Högskolan skriver att åtgärden är tillfällig.

– Vi ska inte använda oss av den här åtgärden längre tid än vi måste. Därför gäller beslutet i nuläget bara fram till den 20 februari, säger Lars Niklasson.

Annons

Annons

Till toppen av sidan