Annons

Annons

Annons

Västra Götalands län

SMHI:s varning: Risk för plötslig ishalka i Skaraborg

På måndag och tisdag gäller det att köra extra försiktigt på vägarna.

Då har nämligen SMHI utfärdat en varning för plötslig ishalka i Skaraborg.

Text

SMHI har utfärdat en varning för plötslig ishalka i Skaraborg.

Bild: Robert Eriksson

Annons

Det är på söndagseftermiddagen som SMHI utfärdar en gul varning för plötslig ishalka i större delen av Svealand och nordvästra Götaland.

Varningen gäller från klockan 21.00 på måndag till 08.00 på tisdag. Enligt SMHI kan ishalkan bland annat leda till förseningar och inställda avgångar inom buss-, tåg- och flygtrafiken och att trafiken generellt flyter på långsammare.

Annons

Gul varning är den lägsta graden i det nya varningssystemet. Varningen innebär ”väderutveckling som kan medföra konsekvenser för samhället, vissa risker för allmänheten samt vissa skador på egendom och miljö”, skriver SMHI på sin hemsida.

Annons

Fakta

Gul varning för plötslig ishalka

Regn rör sig österut och följs under sena måndagskvällen och natt mot tisdag av uppklarnande västerifrån. I samband med uppklarnande finns risk att våta vägar fryser på och ishalka som följd. Det kan leda till att trafiken går långsammare på grund av halka, begränsad framkomlighet på vägar på grund av trafikolyckor och risk för förseningar inom buss-, tåg- och flygtrafiken samt inställda avgångar.

Källa: SMHI

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan