Annons

Annons

Annons

Fotboll

IFK värvar från IFK – Skövde plockar in en spelare från forna seriekonkurrenten: ”Vill bidra till att laget går upp”

IFK Skövde fortsätter att bygga ihop en slagkraftig trupp. Senaste veckan har laget gjort klart med fyra spelare varav en hämtas in utifrån.

Text

Jacob Darell lämnar IFK Hjo för att spela i IFK Skövde kommande säsong. Foto: IFK SKövde

Bild: Privat

Annons

IFK Skövde fortsätter att bygga ett lag som ska se till att ta sig tillbaka till division 2 snarast möjligt. Efter att laget åkte ur tvåan som nykomling har klubben inte legat på latsidan utan förlängt med stora delar av truppen.

Senast i raden av förlängningar är George Daoud, Amer Ibrahimovic och Arvid Lindén som skrivit på för flera säsonger i den blåvita tröjan.

Annons

Dessutom har klubben gjort sin andra värvning. Från kamrat-föreningen i Hjo hämtas nämligen 19-årige Jacob Darell in.

Annons

– Känslan är jättebra. Jag vill vara med och bidra till att vi kan ta oss upp till division två. Det är det som är målet. Personligen så vill jag utvecklas så mycket det bara går. Konkurrensen som finns här i IFK kommer bidra till utvecklingen och göra laget bättre, säger han till klubbens hemsida.

Darell kom till IFK Hjo från Skövde AIK inför säsongen. Där fick han för första gången känna på seniorfotboll och även om Hjo åkte ur så var det en viktig säsong för Darell.

– Det har varit ett tufft år resultatmässigt för laget, men mycket lärorikt för mig att få känna på vad som krävs för seniorfotboll.

Manager Charbel Abraham efter att ha gjort klart med det andra nyförvärvet inför kommande säsong.

– Det är en ung och ambitiös spelare som gjort en säsong i trean. Han ska komma till IFK och försöka bli ännu bättre hos oss. Det är en offensiv spelare, en yttermittfältare som kan utnyttja sin snabbhet bra, säger Charbel Abraham.

Därmed har IFK Skövde nu klart med 13 spelare inför kommande säsong.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan