Annons

Annons

Annons

Fotboll

Viktig pjäs klar för fortsättning i IFK: ”En naturlig ledare med spets”

Han kom in med mycket rutin från spel i Ettan och blev också nominerad till titeln bästa försvarare. Trots det åkte laget ur tvåan men nu är det klart att Andreas Uusitalo blir kvar i IFK Skövde en säsong till.

Andreas Uusitalo förlänger sitt kontrakt med IFK Skövde.

Bild: Fredrik Sandquist

Annons

Inför säsongen lämnade Andreas Uusitalo Skövde AIK efter många år i klubben. Han valde att ta det korta steget till stadsrivalen IFK Skövde men fick trots många bra insatser se sitt IFK ramla ur division 2.

Nu står det dock klart att Uusitalo gör som många andra i laget och förlänger sitt kontrakt med klubben.

– Kommande säsong kommer att bli rolig med många heta derbyn. Jag tror att kommer bli ett mycket bra år där vi som lag kommer ta stora kliv framåt. Man ska förvänta sig att vi absolut är med i toppen av serien, säger Andreas Uusitalo till klubbens hemsida.

Annons

Annons

Efter flera år i Ettan med Skövde AIK kom Uusitalo in med hög kvalité och mycket rutin i backlinjen. Efter säsongen blev han också nominerad som en av seriens bästa försvarare.

– Det är en spelare som har en stora erfarenhet och är en naturlig ledare. Han bidrar också med spets, säger tränare Charbel Abraham.

I och med förlängningen av Andreas Uusitalo har nu IFK Skövde redan nio spelare klara inför kommande säsong när klubben ska försöka ta sig tillbaka till division 2.

– Det känns som att vi håller på att bygga något bra vilket gör att man vill spela minst ett år till, säger Andreas Uusitalo.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan