Annons

Annons

Annons

Fotboll

Ludvig gör som brorsan – stannar i IFK: ”Hoppas på en lärorik säsong”

Han anslöt till klubben inför förra säsongen och fick göra sin seniordebut med IFK Skövde. Nu har Ludvig Fransson gjort som brorsan Villiam och förlängt med klubben.

Ludvig Fransson väljer att stanna i IFK Skövde en säsong till.

Bild: Privat

Annons

Han anslöt till klubben inför förra säsongen efter att ha gått fotbollsgymnasium under tre i Degerfors. Under säsongen fick Ludvig Fransson tolv matcher från start och totalt spelade han 25 matcher för IFK Skövde som.

Nu har han gjort som brorsan Villiam och bestämt sig för att stanna i klubben ytterligare ett år.

– Det ska bli kul att representera IFK ännu en säsong. Jag hoppas på en lärorik och rolig säsong med mycket speltid. Där jag vet att vi kan vara med och slåss i toppen. Målet är att vinna trean och ta sig upp så fort som möjligt och det vet jag att vi kan. Vi har en tillräckligt bra trupp och rätt förutsättningar för att kunna göra det, säger Ludvig Fransson till klubbens hemsida.

Annons

Annons

Under säsongen som gått har han använts på flera olika positioner, både som högerback och högermittfältare och ibland även i anfallet. Att han provat på spel i flera olika roller har gjort att han utvecklats och nu hoppas tränaren Charbel Abraham att den utvecklingen ska fortsätta kommande säsong.

– Ludvig kom till oss i somras och har i sin första seniorsäsong spelat många matcher i tvåan, tyvärr har det varit på lite ovana positioner men han har ändå haft en bra utveckling under året. ”Ludde” är en spelare som har ett väldigt driv att bli bättre vilket syns på varje träning. Väldigt positiv och nyttig spelare för laget, säger Charbel till klubbens hemsida.

I och med Ludvigs förlängning har nu IFK Skövde hela åtta spelare klara till kommande säsong.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan