Annons

Annons

Annons

krönikaUtgivarkrönikor - Patricia Svensson

Patricia Svensson
Ditt Skövde, vårt driv – här är vårt löfte till dig

Den har haft tre olika namn, varit papperstidning, gratismagasin, dött och återuppstått. Men det är historia - framtiden är desto mer spännande. Här och nu är Skövde Nyheter mer på än någonsin.

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Patricia Svensson, chefredaktör och ansvarig utgivare på Skövde Nyheter.

Annons

Det är egentligen märkligt att beskriva sig själv som en uppstickare när man sitter på en historia som inleddes redan i början av förra seklet. Någon som var med i begynnelsen vänder sig möjligen och fullt förståeligt i sin grav av epitetet. Men ändå tänker vi lite så om Skövde Nyheter och vår position i stan. Kanske för att vi på vissa sätt är - men också faktiskt vill - vara det.

För på något sätt fungerar nog den där etiketten vi gett oss själva som en påminnelse om att alltid försöka tänka annorlunda, välja nya vägar och göra den journalistik som vi tror att Skövdeborna vill ha. Vi behöver inte göra som alla andra gör eller har gjort historiskt - vi kör vårt race och strävar efter att ge något annat, något mer. För er.

Annons

Drivet att sticka ut finns sedan länge på redaktionen - i medarbetarna, i kulturen och i det dagliga snacket. Hur berättar vi bäst? Var finns det där som andra kanske missar men många vill veta? Var hittar vi den där åh fan-känslan?

Annons

Hos oss får du journalistik och nyheter om, från och för Skövde, med driv, iver och lite edge.

I år har vi jobbat extra mycket på Skövde Nyheters profil och sätt att jobba - ska vi vara uppstickaren ska det ju förstås märkas tydligt i innehållet. Vi följer noggrant vad ni gillar - och gör mer av just det. Ni är helt enkelt kompassen för vårt nyhetsarbete. Nyheter om city, näringsliv och event ligger därmed högt på vår priolista, liksom vassa krimnyheter, fördjupande reportage och porträtt - och så riktigt grym sport.

Men vi sticker ut också i vår distribution. Skövde Nyheter levererar nyheter dygnet runt, inte en gång om dagen i pappersformat - och våra renodlat digitala publiceringskanaler är långt ifrån en nackdel. Att jobba enbart mot sajt, app och sociala medier - där ni numera finns till allra största delen - ger oss faktiskt frihet. Det är på många sätt underbart att mejsla fram en riktigt bra papperstidning, men formatet begränsar samtidigt. Sidorna har sin storlek, tidningen har sitt sidantal - och till slut - ja, så tar det helt enkelt slut.

Vi kan knappast påstå att det är ”nytt” att jobba online så här 2021 - men i mediebranschen är det faktiskt på många sätt fortfarande det. Vi journalister är veteraner när det gäller tidning men knappt tonåringar vad gäller digital publicering, om man räknar antalet år vi varit igång, Men jäklar - det har gått snabbt och vi har kommit långt. Digitaliseringen har gjort journalistiken gott - i ”nya” kanaler har vi varit tvungna att släppa tanken på det som brukade duga, det som gjorts förr och det som arbetas fram utifrån något slags plikt som bara finns där, utan att man är helt säker på vem som formulerat den.

Annons

Annons

Man kan alltid kaxigt säga att man är eller i alla fall ska vara bäst, klä det i flashiga kampanjer och lova vitt och brett. Bäst vill väl alla vara - nu lovar vi att vara det! Men i stället för utopier lovar Skövde Nyheter det vi vet att vi kan hålla - och det är att vara på. I konkret bemärkelse genom närvaro - på stan, på matchen, på scenen, i mer abstrakt i känslan av att inte ge sig, lyfta upp det viktiga, fånga det ni snackar om och hela tiden ha modet att testa nytt.

Veckan då de två kvalmatcherna spelades är för övrigt de bästa i Skövde Nyheters historia - aldrig tidigare har vi fått förtroendet från så många nya prenumeranter under en och samma vecka.

Det är så vi nu, efter årets arbete med vår profil och innehållsriktning, sammanfattar Skövde Nyheters löfte till er läsare - kort och koncist men med desto mer innebörd. Hos oss får du journalistik och nyheter om, från och för Skövde, med driv, iver och lite edge. Vi må vara mindre än andra - men vill mycket. På - för dig.

Vår senaste storsatsning på artikelserien Jakten på Superettan, om SAIK:s framfart mot den högre serien, är ett exempel på hur vi satsar. Vi har kunnat livesända matcherna, ge er senaste nytt inför och har kommit med experttips. Viktigt utöver det har varit att också bjussa på lite personliga snack med spelarna och närvaro på träning, med tv. All in, extra allt - för att det var störst här och nu.

Annons

Veckan då de två kvalmatcherna spelades är för övrigt de bästa i Skövde Nyheters historia - aldrig tidigare har vi fått förtroendet från så många nya prenumeranter under en och samma vecka. Ni är många som vill ta del av vår journalistik och tillväxten har faktiskt fortsatt i en takt som få tidningar kan skryta med. Att ni gillar det vi gör och dessutom förstår att journalisternas jobb kostar pengar att ta del av gör oss glada, stolta och peppade på mer - stort tack!

Annons

Nu ser jag och redaktionen fram emot ett nytt år med fler spännande satsningar. Vi lovar att vara På då också - hoppas att du också är det. Nu knapprar vi vidare på storyn om Skövde Nyheter. Vår utveckling nu på 2020-talet blir en ny, viktig del av redaktionens historia - och betyder allt för vår framtid.

Ps. Vill du att vi skriver mer om något särskilt? Eller rent av mindre? Fortsätt höra av dig till mig - er input hjälper oss att satsa rätt.

Är du ännu inte prenumerant och vill testa? Här finns ett erbjudande för dig.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan