Annons

Annons

Annons

Fotboll

IFK bygger för en återkomst – tredje spelaren klar

IFK Skövde har fått en rasande snabb start på silly season inför kommande säsong. Knappt har den här säsongen hunnit sluta innan klubben nu har tre spelare under kontrakt inför en säsong där laget siktar på att ta sig tillbaka till tvåan.

Charbel Abraham och hans IFK Skövde har fått en snabb start på truppbygget inför kommande säsong.

Bild: Fredrik Sandquist

Annons

IFK Skövde har nyligen degraderats från division 2 till division 3 men klubben vilar inte på hanen under silly season. Redan några dagar efter att laget spelat sin sista match i årets serie presenterade klubben den första förlängningen.

Nu har klubben gjort klart med sin andra förlängning och den tredje spelaren som är med i truppen som ska försöka ta laget direkt upp till tvåan igen. Mittfältaren och egna produkten Edvin Eriksson har skrivit på för två år.

Annons

Annons

– Det är viktigt att våra egna killar får möjligheten att komma in i A-laget. Edvin har verkligen etablerat sig i år och nu är det dags att ta nästa steg i utvecklingen till kommande säsong, säger manager Charbel Abraham till klubbens hemsida.

Eriksson, som har IFK som moderklubb, hade hunnit med ett par inhopp i a-laget inför den gångna säsongen. Säsongen som gick slog han sig in i startelvan och fick göra hela 22 starter för IFK.

– Det har varit ett lärorikt år för min egen del med mycket seniorfotboll som jag inte är van med sen innan. Jag har fått mycket speltid och Charbel tror på mig, säger han.

Fakta

Spelare under kontrakt

Bilos Yonakhir (över säsongen 2022)
Edvin Eriksson (över säsongen 2023)
Jacob Sundelius (över säsongen 2024)

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan