Annons

Annons

Annons

Skövde

Fem frågor till SN:s nya nyhetsnäsa: ”Vi ska vara det självklara valet”

Som nyhetsredaktör kommer han att leda arbetet med SN:s lokaljournalistik. Vi ställde fem frågor till redaktionens senaste tillskott – Adam Jönsson, 30.

Adam Jönsson är ny nyhetsredaktör på Skövde Nyheter.

Bild: Annelie Hüllert Storm

Annons

Vem är du som ska leda SN:s nyhetsarbete framåt? 

– Jag heter Adam Jönsson. Är ursprungligen från Skåne men har via Nya Zeeland, Kanada, Jönköping och Bohuslän hamnat i Skövde.  

Vad får den som läser SN med dig vid rodret? 

– Den kommer att få en mix av roliga, viktiga och intressanta nyheter. Skövde Nyheter ska vara det självklara valet oavsett om du vill läsa om trafikolyckor, krim, en ny butik eller ett intressant personporträtt. 

Annons

Annons

När trivs du som bäst på jobbet? 

– När det är full fart och vi på redaktionen jobbar hårt för att leverera de bästa, viktigaste och roligaste nyheterna för våra läsare. Så typ varje dag, med andra ord. 

Hur ser lokaljournalistikens framtid ut, tror du? 

– En bra lokal nyhet kommer alltid vara en bra lokal nyhet. Däremot kommer vi jobba mycket med hur vi presenterar nyheterna, var vi möter läsarna och hur de vill konsumera sina nyheter. På SN har vi redan kommit en bra bit på vägen i vår digitala omställning. Nu ska vi accelerera ytterligare. 

Vad ser du fram emot mest just nu? 

– Att få lära känna Skövde och Skövdeborna ännu bättre. Det kommer att bli en riktigt rolig och spännande höst och vinter. 

Fakta

Adam Jönsson

Ålder: 30

Familj: Sambo, mamma, pappa och bror

Äter helst: Italienskt

Tittar på: Alla mot alla med Filip & Fredrik

Läser helst: Riktigt bra lokaljournalistik

Hejar på: Toronto Maple Leafs

Utöver Adam Jönsson består SN:s redaktion av Patricia Svensson, chefredaktör och ansvarig utgivare, Sophia Magasanik, onlineredaktör, Kristina Claesson, reporter, Annelie Hüllert Storm, reporter och Fredrik Sandquist, sportreporter.

Annons

Missa inga lokala nyheter - ladda ner SN:s nya app - för Android och iPhone

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan