Annons

Annons

Annons

Skövde AIK

Då spelar SAIK mot Superettan – här sänds kvalet: "En fördel"

Den 2 och 5 december är det dags för Skövde AIK att spela sina kvalmatcher mot Superettan.
Akropolis IF står för motståndet.
Matcherna ser du som prenumerant hos oss på skovdenyheter.se.

Fortfarande finns chansen för Skövde AIK att ta sig till Superettan. Två livesända möten mot väntar till veckan – där vinnaren spelar i Superettan kommande säsong.

Bild: Fredrik Sandquist

Annons

Skövde AIK har efter en fenomenal säsong tagit sig hela vägen till kvalspel mot Superettan. Tobias Linderoths fotbollsfilosofi med noggranna förberedelser och ett lag som alltid gör jobbet fullt ut har visat sig framgångsrikt.

Det blev sånär en direktplats till Superettan och serieseger i Ettan Södra, men Skövde AIK får nu inrikta sig på kvalspel efter en missräkning och ett oavgjort resultat i den näst sista omgången mot Åtvidaberg.

Om det som talar för Skövde AIK i ett kval har Ettan-experten Pontus Andersson i en tidigare intervju berättat om.

– Den mentaliteten Skövde har, sättet de går in i matcher och förberedelserna. Att de har Tobias Linderoth som varit i liknande situationer tidigare är också en fördel om det blir kval. Dessutom ställs allt på sin spets. Lagen i Superettan har allt att förlora.

Annons

Annons

Skövde AIK hoppas få segerjubla fler gånger den här säsongen. Nästa vecka inleds kvalet mot Superettan, som livesänds av skovdenyheter.se.

Bild: Fredrik Sandquist

SAIK ställs mot Akropolis som slutade på plats 13 i Superettan. Skövde AIK inleder hemma den 2 december med avspark 18.00 och avslutar borta den 5 december med avspark 14.00. Skövde Nyheter livesänder båda matcherna.

Kvalet spelas som ett klassiskt dubbelmöte där den totala ställningen efter två matcher avgör vilket lag som spelar i Superettan kommande säsong.

Kvalmöte 1

Match 1

Dalkurd-GAIS, spelas torsdag 2 december kl. 19.00 Livesänds på Sportexpressen Play.

Match 2

GAIS-Dalkurd, spelas söndag 5 december kl. 16.00. Livesänds på Sportexpressen Play.

Tobias Linderoths Skövde AIK får kvala för att ta sig till Superettan. Matcherna spelas den 2 och 5 december.

Bild: Fredrik Sandquist

Kvalmöte 2 (Skövde AIK–Akropolis IF)

Match 1

Skövde AIK–Akropolis IF spelas torsdag 2 december kl. 19.00. Livesänds på Skövde Nyheter. Sändningsstart är 18.50.

Annons

Match 2

Akropolis IF–Skövde AIK spelas söndag 5 december kl. 14.00. Livesänds på Skövde Nyheter. Sändningsstart är 13.50.

Annons

Du som redan är prenumerant har tillgång till matcherna utan extra kostnad. Vill du bli digital kund och ta del av matcherna blir du det enklast här.

För bäst användarupplevelse rekommenderas apple-tv, chromecast eller en hdmi-anslutning från dator till tv. Tack vare vår nya publiceringsplattform fungerar nu även chromecast och Apple Airplay i apparna.

Det går givetvis även att se matcherna direkt på mobilen, läsplattan eller via din dator. På skovdenyheter.se kommer matcherna i kvalet och alla övriga matcher finnas kvar och tillgängliggöras som repriser.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan