Annons

Annons

Annons

Skövde HF

Topplaget vann med tio mål i Skövde – nu väntar en månads VM-uppehåll för SHE-lagen

Skövde HF kunde inte mäta sig med topplaget och SM-guldfavoriten Sävehof i torsdagens hemmamatch i SHE.

Matchen slutade 25–35 (10–16).

Text

Än en gång blev danska Nikoline Lundgreen bästa målskytt i Skövde HF. Hon svarade för sex mål i mötet med Sävehof på torsdagskvällen.

Bild: Stefan Albertsson

Annons

Efter en jättefin start på SHE-säsongen har det varit lite tuffare för Skövde HF nu på slutet. Efter torsdagens förlust mot Sävehof kan vi konstatera att laget bara har fått med sig en poäng på de fyra senaste matcherna, 21–21 mot Lugi.

Å andra sidan var det nog inte många som på allvar räknade med att laget skulle kunna rubba SM-favoriten Sävehof hemma i Skövde Idrottshall på torsdagskvällen.

Annons

Hemmalaget var bra med i början och ledde med 1–0 och 2–1, men efter 3–3 tog Sävehof i kommandot i matchen och började sakta men säkert dra ifrån i målprotokollet.

Annons

I paus var de sex bollar upp för Partillelaget, som sedan ökade takten i början av andra halvlek. Redan efter åtta minuter ledde laget med elva mål och sedan pendlade gästernas ledning mellan åtta och elva mål.

Når slutsignalen gick stod Sävehof som segrare med 35–25.

Nu väntar ett längre uppehåll för Skövde HF och de övriga lagen i SHE. Serien gör nämligen en månads paus med anledning av VM i Spanien. För Sveriges del börjar turneringen den 3 december mot Uzbekistan.

Skövde HF får nu ladda om i lugn och ro inför omstarten, som sker två dagar före julafton, alltså den 22 december, då laget åker till grannstaden Skara för ett emotsett och prestigeladdat länsderby.

Matchfakta

Skövde HF-IK Sävehof 25–35 (10–16)

Mål, Skövde: Nikoline Lundgreen 6, Marielle Lideskär 5, Natalie Wästefors 4, Nora Jakobsson van Stam 3, Elma Örtemark 2, Julie Asplund Berg, Britta Jakobsson van Stam, Ida Eriksson, Venera Surjan och Melina Pilav.

Mål, Sävehof: Thea Blomst 8, Frida Rosell 7, Ida Sembe 4, Tamara Haggerty 3, Laura Jensen 3, Jamina Roberts 3, Ellenor Åström 3, Emilia Lindmark 2, Trine Wacker Mortensen och Linn Andersson.

Utvisningar, Skövde: 1 x 2 min. Sävehof: 3 x 2 min.

Domare: Johan Gedda och Joakim Lindbratt.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan