Annons

Annons

Annons

Skövde AIK

Skövde drömmer om Superettan – löftet inför livesända rysaren: "Vi går för det"

Ettan går upp direkt.
Tvåan får kvala till Superettan.
På lördag klockan 13.00 väntar ett livesänt toppmöte för Skövde AIK som kommer att göra allt för att knipa direktplatsen till Sveriges näst högsta fotbollsliga.

Tobias Linderoths Skövde AIK jagar avancemang till Superettan.

Bild: Per Ström, Fredrik Sandquist

Annons

Skövde AIK vägrar ge sig i kampen om Superettan. Fyra dramatiska omgångar återstår och det skiljer bara två poäng mellan de fyra första lagen.

Oskarshamns AIK är placerade på första plats med 50 inspelade poäng, tvåa är Skövde AIK med 49 poäng och tätt därefter ligger Utsikten och FC Trollhättan, båda med 48 poäng.

Allt talar för att det blir dramatiskt hela vägen in i den sista omgången. För Skövde AIK:s del väntar en livesänd nyckelmatch på lördagen, en match som kan komma att avgöra säsongen. Tvåan Skövde möter nämligen trean Utsikten i en stentuff fajt – där vinnare sätter sig i bästa möjliga läge att avancera till Superettan. Matchen ser du på skovdenyheter.se, och sändningsstart är 12.50.

Annons

Ettan södra.

Annons

Hoppet lever i allra högsta grad för Skövde AIK som jagar en plats i Superettan.

Bild: Per Ström

Precis som under hela säsongen kan du som prenumerant hos Skövde Nyheter se lagets matcher här på vår sajt eller direkt i vår app. Matchen mot Utsikten är inget undantag.

En nyckelspelare i Skövde inför avslutningen är Viktor Granath som gjort hela 17 mål den här säsongen. Det är den bästa noteringen hittills i hans karriär. I en intervju efter sitt hattrick mot IFK Malmö senast lovar dessutom den vasse målskytten mer.

– Nu är det bara att fortsätta. Jag känner mig stark och het därinne i straffområdet så det är bara att köra på.

Med fyra omgångar kvar att spela har Skövde AIK bara ett enda mål. Nämligen att vinna samtliga matcher under seriens avslutning.

– Vi går för fyra segrar nu så får vi se vart det tar oss, utlovade Granath efter matchen.

Viktor Granath satte tre mål på femton minuter när Skövde AIK besegrade IFK Malmö i jakten på en plats i Superettan. På lördagen väntar ett livesänt toppmöte mot Utsikten, här på skovdenyheter.se.

Bild: Fredrik Sandquist

Du som redan är prenumerant har tillgång till matcherna utan extra kostnad. Vill du bli digital kund, och ta del av matcherna blir du det enklast här.

Annons

Annons

För bäst användarupplevelse rekommenderas apple-tv, chromecast eller en hdmi-anslutning från dator till tv. Tack vare vår nya publiceringsplattform fungerar nu även chromecast och Apple Airplay i apparna.

Det går givetvis även att se matcherna direkt på mobilen, läsplattan eller via din dator. På skovdenyheter.se kommer matchen mot Utsikten, och alla övriga matcher att ligga kvar, och tillgängliggöras som repriser.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan