Annons

Annons

Annons

Sportskytte

Fartfyllt läger i Falköping för unga skyttar

Förra helgen arrangerade Falköpings Skyttegille sina årliga ungdomsskyttedagar för unga luftgevärsskyttar i hela distriktet.

Det blev utöver skytteträning även roliga aktiviteter, god mat och massa annat roligt.

Bild: Privat

Annons

Syftet med eventet var att låta ungdomar från olika föreningar i Västergötland träffas, umgås och lära känna varandra. Målet var även att deltagarna skulle börja lära sig en av de svårare grenarna, stående med luftgevär.

Allt inleddes på fredagen med ett kort skyttepass för att se till att alla kom igång och blev lite varma i kläderna så att de kunde skjuta mer de övriga dagarna. Det tog lite längre tid än vanlig att komma igång eftersom många av deltagarna hade ny utrustning att stolt visa upp och lära sig använda.

Annons

Efter skyttet var det god mat på en av restaurangerna i stan följt av bowling och sedan en teambuildingaktivitet. Redan första kvällen hade ungdomarna därför lärt känna och börjat umgås med varandra.

Den 8-10 oktober var det ungdomsskyttedagar i Falköping för unga luftgevärsskyttar.

Bild: Privat

Annons

Lördagen började likt fredagen med ett skyttepass. Den här gången var det dock längre och mer avancerat med både teori och praktiska övningar. Efter det var det dags för att röra på sig med bad. Det blev givetvis fart och fläkt när de tävlade i hinderbanan och lekte i de övriga bassängerna, men även relaxen och bastun gav lite energi till resten av helgen.

Efter lunch var det dags för sista skjutpasset för dagen. Den här gången var det inte så lugnt som många kanske föreställer sig en skytteträning, då det var fokus på distraktioner.

Först gick ledarna och försökte störa skyttarna innan det var dags för dem att distrahera varandra. I princip alla medel var tillåtna så länge säkerhetsreglerna följdes, så det blev mycket väsen, blinkande lampor och andra saker som kan bryta koncentrationen för en skytt.

Efter ett pass med mycket skratt var det lite fri tid där ungdomarna fick hänga och umgås fritt med varandra. På kvällen blev det sedan pizza, musikquiz och levande tipspromenad.

Många olika aktiviteter stod på schemat.

Bild: Privat

Annons

Söndagen avslutades med ytterligare ett skjutpass. Med så mycket skytte och annat intensivt är det viktigt att stärka upp kroppen, så efter skyttet var det dags för ett rejält fyspass där de gjorde åt med den sista energin.

Hamburgare och utvärdering av lägret fick avrunda innan de trötta deltagarna begav sig hemåt igen efter en lyckad helg.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan