Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Skaraborg

Insändare
”Ovaccinerad personal utgör ett hot mot de äldre”

Ovaccinerad personal utgör ett hot mot de äldre som de möter. Det menar styrelsen för SPF Seniorernas Skaraborgs distrikt. De hoppas även att medlemmar som besöker föreningens aktiviteter är vaccinerade.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Styrelsen för SPF Seniorernas Skaraborgs distrikt tycker att kommuner och regionen ska kräva att personal som träffar äldre ska vaccinera sig mot Covid-19.

Bild: Eva Lena Olsson

Annons

Vi inom SPF Seniorerna Skaraborgsdistriktet är mycket oroade att personal inom vård, hemtjänst med flera offentliga tjänster inte är vaccinerade mot Covid. Ovaccinerade utgör, som vi ser det, ett hot mot de äldre som de möter. De äldre vet ej om de möter vaccinerade eller ej. Bara det skapar en onödig oro.

Nu har flera kommuner och regioner i Sverige beslutat att omplacera anställda som ej är vaccinerade medan skrämmande nog någon säger att det är en ickefråga vilket skrämmer oss. Vi anser att samtliga kommuner och regionen kräver vaccination mot Covid till personal som träffar äldre i sitt arbete, annars ska de omplaceras.

I våra egna möten så hoppas vi att du är vaccinerad om du besöker någon förenings- eller distriktsaktivitet.

Styrelsen, SPF Seniorerna Skaraborgsdistriktet

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy