Annons

Annons

Annons

Östermalm

Klart:Här bygger Skövdebostäder för unga

Skövdebostäder bygger 71 nya lägenheter på Mariesjö som passar yngre.

– Mindre lägenheter är efterfrågat och vårt område Ekedal, med lägenheter för enbart unga, är väldigt populärt, säger Katarina Prick, vd på Skövdebostäder.

Text: 

Så här ser de planerade bostäderna ut. Bild: Skövdebostäder

Bild: Privat

Målgruppen är yngre hyresgäster. Bild: Skövdebostäder

Bild: Privat

Annons

Annons

Stenmarks Bygg Skaraborg AB blir entreprenör för projektet på Mariesjö och byggstart beräknas bli till vintern. Fastighetsnamnet är Bostället 23 och platsen ligger i korsningen mellan Lärkstigen och Mariesjövägen, vid Xeniahuset. Det kommer att bli hyresrätter, övervägande mindre lägenheter i form av ettor och tvåor men också några treor och fyror.

Området byggs med en yngre målgrupp i åtanke, men personer i andra åldersgrupper är också välkomna att flytta in.

– Mindre lägenheter är efterfrågat och vårt område Ekedal, med lägenheter för enbart unga, är väldigt populärt. Läget på Mariesjö är utmärkt med nära in till centrum och utbudet där, säger Katarina Prick, vd på Skövdebostäder.

Alla lägenheter kommer att ha tvättmaskin och torktumlare men för att ändå få en rimlig hyresnivå handlat mycket om planering och placering.

– Ytan ska utnyttjas effektivt men samtidigts ska det finns plats för förvaring, säger Katarina Prick.

Exakt vad hyrorna kommer att landa på är för tidigt att säga men målet är "rimliga".

Skövde kommun har stora planer för Mariesjö med tusen bostäder på sikt.Kvarteren ska ha ett blandat innehåll av bostäder, kontor och service nära Science park Skövde och högskolan.

Mariestadsbaserade Stenmarks Bygg Skaraborg har fått uppdraget att bygga. Projektet innefattar två lamellhus på fem respektive tre våningar. Preliminär byggstart är vintern 2021/2022. Planerad inflyttning sker hösten eller vintern 2023

Fakta

71 lägenheter

Antal ettor: 33
Antal tvåor: 32
Antal treor: 3
Antal fyror: 3

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan