Annons

Annons

Annons

krönikaUtgivarkrönikor - Patricia Svensson

Patricia Svensson
Vi klär om för framtiden - här är din nya nyhetssajt

Snyggare och enklare har varit ledorden i bygget. Efter över ett års arbete är det dags för lansering - nu klär vi om sajten för framtiden. Välkommen!

Text

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Patricia Svensson, chefredaktör och ansvarig utgivare.

Bild: Robert Eriksson

Annons

Den heter Jalla, plattformen som den nya sajten vilar på. I ordet ligger en strävan om tempo och framåtanda - vi skyndar oss framåt, till något bättre och mer samtida.

Arbetet har engagerat många kollegor i din tidnings bolag Bonnier News Local under över ett år. Allt från utvecklare och tekniker till chefredaktörer och reportrar har deltagit i jobbet för att mejsla fram en snyggare och enklare nyhetssajt - som vi nu känner oss redo att lansera.

Annons

Upplägget är ljusare och fräschare - i mitt tycke helt enkelt mer modernt än den layout vi hittills stöpt innehållet i. Men huvudfokus har varit att skapa bättre ordning och göra journalistiken mer lättöverskådlig - du ska utan svårigheter kunna navigera dig fram bland både senaste nytt och din favoritavdelning - och på vägen kanske stöta på den där långläsningen du missade i helgen. Det lokala - som är vårt kärnuppdrag - ska stå i centrum och inte gå att missa. Rätt sak på rätt plats, helt enkelt.

Annons

Satsningen på din tidnings nya, digitala skrud är även ett löfte och kraftuttryck för den lokala journalistikens framtid - vi finns här för dig, så starka och bra vi bara kan. Vi bygger om - för att vi tror på tidningen, nu och framåt.

Enklare känns det kanske dock inte för dig inledningsvis - all förändring tar tid att vänja sig vid och det kommer att vara en utmaning också för oss på redaktionen under den närmaste tiden. Både du och vi kommer dessutom med all säkerhet att hitta saker som felar, hamnat galet eller rent av saknas - men dessa ”barnsjukdomar” botar vi allt eftersom.

Det är förstås alltid roligt att renovera, fixa till och visa upp något nytt för sina användare. Men en sådan här omgörning signalerar också något ännu viktigare än luftigare ytor och fräschare artikelpuffar.

Satsningen på din tidnings nya, digitala skrud är även ett löfte och kraftuttryck för den lokala journalistikens framtid - vi finns här för dig, så starka och bra vi bara kan. Vi bygger om - för att vi tror på tidningen, nu och framåt.

Annons

Efter lanseringen går vi in i nästa fas, den som handlar om fix och förbättring. Det lär, när nu både journalister och läsare får utforska den nya plattformen, skrivas digra önskelistor med förslag om nya inslag och formspråk - och du är mer än välkommen att bidra. Vad tycker du? Vad fungerar bra - och vad vill du se att vi utvecklar vidare? Mejla mig dina synpunkter och förslag - så bygger vi vidare tillsammans.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan