Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

På stan i Skövde

Nyöppnade Sparsmakat: ”Det är fortfarande samma anda”

Den senaste tiden har det varit utförsäljning och övertäckta skyltfönster på Sparsmakat. Kunderna trodde att de skulle slå igen - men istället växlar de upp. Med tre delägare istället för en börjar nu en ny era för butiken. – Det är fortfarande Sparsmakat men nu vill vi fokusera ännu mer på kunderna som kommer till oss, säger Sofia Clausen, en av delägarna.

Under fredagen nyöppnade inredningsbutiken Sparsmakat. Med tre delägare istället för en sätter de nu siktet på framtiden med mer kundfokus och mer utrymme för samarbeten med företag. Frida Rapp, Ann-Sofie Gustafson och Sofia Clausen är numera Sparsmakat.

Bild: Annelie Hüllert Storm

Annons

I butiken på hörnet vid Sandtorget råder febril aktivitet. Det är två timmar kvar till nyöppningen klockan 12. Det städas, plockas upp varor och fotas nya bilder till hemsidan. Sofia Clausen, Frida Rapp och Ann-Sofie Gustafson är numera ägarna till Sparsmakat.

– Vi vill bli ännu bättre på kundbemötande och fokusera mer på de varumärken som ingen annan i området erbjuder, säger Sofia Clausen.

Frida Rapp har jobbat i butiken i 15 år tillsammans med grundaren Ann-Sofie Gustafson som drivit butiken i 20 år. Sofia Clausen kommer senast från Jula där hon var konceptansvarig.

Sofia Clausen och Frida Rapp är nya delägare i inredningsbutiken Sparsmakat. Sofia Clausen har en bakgrund som konceptansvarig på Jula och Frida Rapp har jobbat i butiken i 15 år.

Bild: Annelie Hüllert Storm

Annons

Mycket i butiken har fräschats upp med ny färg och hyllor.

Bild: Annelie Hüllert Storm

Annons

De tre delägarna ser att framtiden innehåller ännu mer kundfokus och att ha mer tid över för varje kund som kommer till butiken. De har tagit bort vissa varumärken och ökat upp och fokuserat mer på andra som de redan haft sedan tidigare.

Nytt är också att kunder ska kunna boka egna möten med en inredare för att få specifik hjälp med sina behov enligt Sofia Clausen.

– Man kan boka tid klockan åtta en måndag morgon för att få hjälp av en inredare. Vi vill hjälpa kunderna att hitta sin stil för sitt hem så att det blir trivsamt för just dem, säger Sofia Clausen.

Det kommer även bli mer fokus gentemot företag och privatpersoner som vill ha hjälp att inreda kontor, hem eller hus inför försäljning.

– Det här är något som vi redan gör men vi skiftar om lite för att hinna göra stylinguppdrag men även vara fler personer i butiken när den är öppen, så vi kan ha ännu bättre kundbemötande, säger Frida Rapp.

Öppettiderna ändras i och med det för att frigöra mer tid till stylinguppdragen. På vardagar har de öppet mellan 12 och 18 och på lördagar 10-16.

Butiken behåller sin inriktning mot det skandinaviska och trendiga.

Bild: Annelie Hüllert Storm

Showroomet i butiken har också fått en uppfräschning.

Bild: Annelie Hüllert Storm

Annons

Annons

Bild: Annelie Hüllert Storm

Själva butiken har fräschats upp med ny färg och upplägget är att skapa rum i rum med väggar som avgränsar olika utrymmen. De har även satsat mer på barnsortimentet och badsortimentet enligt Sofia Clausen.

– Vi tror att det här är något som kunderna vill ha, säger hon.

Ann-Sofie Gustafson har drivit Sparsmakat i 20 år. Med ett nytt fokus vidhåller hon att andan av Sparsmakat fortfarande är kvar efter nyöppningen.

Bild: Annelie Hüllert Storm

Badsortimentet har utökats inför nyöppningen.

Bild: Annelie Hüllert Storm

Sömmerskan Mon-Louise Persson förbereder inför öppningen.

Bild: Annelie Hüllert Storm

Bild: Annelie Hüllert Storm

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy