Annons

Annons

Debatt
”Infrastruktur måste gå med vinst – har jag förstått rätt?”

Skövde kommun förstår inte sin egen framgång och vill lägga ner flygplatsen och dessutom förstöra för företag som verkar där. Skaraborgs sjukhus i Skövde har ingen viktig funktion för kommunen utan vill nu att verksamhet flyttas till Trollhättan istället.

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Skribenten av debattartikeln menar att kommunen inte förstår hur framgångsrik och viktig en fungerande flygplats är för Skövde.

Bild: Jan Andersson

Annons

De 48 ambulansflygningar som är gjorda senaste åren var inga viktiga liv att rädda eller förbättra. Helikoptrar som är fyra gånger dyrare att operera, hälften så snabba och mer än dubbelt så turbulenta att flyga, på låga höjder, och inte bra att flyga i dåligt väder är en bra framtid för alla sjuktransporter till och från Skas, även om de måste gå från Alperna eller till Umeå.

Flygklubbar med över 80 års historia och ideella arbeten skall också förstöras och verksamheter som brandflyg, flygutbildningar, hemvärn och civilförsvar för dryga hundratalet medlemmar, samt framgångsrika företag som sysslar med flyg, skall helst inte finnas utan skall helst flytta någon annanstans. Detta för att marken är en mer framkomlig väg för ny industri och utveckling i Skövde som måste vara just på flygplatsen och absolut ingen annanstans.

Annons

Bra infrastruktur lockar inte företag, utan det bästa är att förstöra riktigt ordentlig så att ny utveckling kan ske just där. Flygrörelser som dessa privatflygare gör skall inte räknas, för det är ju ingen utveckling av Skövde om de lär sig och flyga och kan besöka andra företag med flygplan.

Annons

De privatflyg som kommer med flygplan till Skövde inrikes eller utrikes skall absolut inte komma till Skövde, utan det är bättre att de kommer till Såtenäs och Karlsborg.

Infrastruktur måste gå med vinst, det räcker inte med rena intäkter. Skaraborgs enda instrumentflygplats. Har jag förstått rätt?

Fredrik Andersson

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy