Annons

Annons

Annons

Skövde

Bättre betyg för Skövde i företagsrankingen – men tappar ändå placeringar

Åtta av Skaraborgs femton kommuner får ett bättre sammanfattande betyg, men konkurrensen är hård och bara sex kommuner förbättrar sina rankingplaceringar i Svenskt Näringslivs årliga ranking över företagsklimatet.

Skövde får bättre betyg på flera områden, men tappar elva placeringar i rankingen och hamnar på plats 71.

Bild: Oscar Strandberg

Annons

Lobbyorganisationen Svenskt Näringsliv presenterar idag 2021 års kommunranking av det lokala företagsklimatet, den bygger på en enkätundersökning där företag över hela Sverige får ge sin syn på företagsklimatet i sina respektive kommuner. I Skaraborg har 1577 företag svarat.

Skövde kommun hör till de som tappar i ranking, men de får ändå ett bättre sammanfattande betyg på flera områden när företagarna betygsatt Skövde. Förra året var Skövde på plats 60, i år hamnar de på plats 71.

Annons

Annons

– Skövde kommun har länge arbetat uthålligt och målmedvetet med företagsklimatet, vilket vi ser ger avtryck i det förbättrade sammanfattande omdömet. Kommunen bör dock titta närmare på områdena kommunal konkurrens och upphandling där vi i undersökningen ser att det finns ett missnöje bland företagen, säger Jessica Tengeland på Svenskt Näringsliv i Västra Götaland, i ett pressmeddelande.

Såhär rankas kommunerna i Skaraborg på Svenskt näringslivs kommunranking av företagsklimatet. Bild: Svenskt Näringsliv

Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet i landets kommuner baseras till två tredjedelar på en enkät som 32 000 företag svarat på och till en tredjedel på fem statistikfaktorer.

I Skaraborg hamnar de på plats åtta. Här är det Götene som hamnar högst, på plats nio i Sverige. Årets Sverigeetta i rankingen är Vårgårda.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan