Annons

Annons

Annons

Skövde

Nu vågar de planera för evenemang i Skövde

I mars 2020, precis i pandemins början, fick Next Skövde tilläggsuppdraget och 500 000 kronor för att vara redo att dra igång evenemang och aktiviteter som kan gynna restaurang, handel och hotell när Skövde kan öppna igen efter pandemin.

Nu är det snart dags, första insatsen planeras i november när det blir shoppinghelg i centrum och vid handelsområdena Elins esplanad och Stallsiken.

Bilden kommer från shoppinghelgen som hölls i Skövde 2017. Nu återupptas traditionen i november.Foto: Arkiv

Annons

Under våren 2020 samlades idéer in och ett nätverk av aktörer från restaurang, handel, hotell och näringslivsorganisationer var med i arbetet. Insatserna har nu dragit igång och fortsätter i höst och nästa vår.

– Det känns bra att ha en färdig planering som är förankrad bland de aktörer som ska dra nytta av insatserna. Vi har redan aktiverat igång ett paket och nu följer de andra i höst respektive nästa vår. Vi tror att det är bra att sprida ut insatserna för att få bästa effekt, säger Mats Olsson, vd på Next Skövde, i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Totalt valdes tre paket ut, där det första är ett paket med hemestertips för att få fler att besöka området. Kampanjen pågick i somras och fortsätter i höst. Då ska några Skövdeprofiler tipsa om hur man kan få en aktiv upplevelse med guldkant i Skövde.

Paket två är kulturupplevelser, där en vårfest planeras i Skövde centrum i slutet av april eller början av maj. Festen kommer bli en del av förfesten inför SM-veckan.

Redan i höst ska det bli en gemensam shoppinghelg för Skövde City, Commerce, Elins esplanad och Stallsiken. Något som hölls några gånger om året innan pandemin och som nu kan återupptas. Shoppinghelgen planeras till första helgen i november. Då kommer det att gå shoppingbussar och shoppingtåg mellan handelsområdena.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan