Annons

Annons

Annons

Skövde

Arbetslösheten i Skövde minskar – båda bland unga och utrikesfödda

48 av 49 kommuner i Västra Götalands län såg en minskande arbetslöshet bland utlandsfödda i augusti, Skövde hör till den skaran. Arbetslösheten minskar även bland unga.

Foto: Jessica Gow / TT

Annons

Under augusti var 1 776 av 29 115 invånare i åldern 16 till 64 år i Skara kommun inskrivna som arbetssökande, det är 581 färre än i samma period i fjol.

Den senaste månadsstatistiken från Arbetsförmedlingen visar på en nedgång i arbetslöshet bland utlandsfödda i Skövde kommun med 3,5 procentenheter, det visar en sammanställning som nyhetstjänsten Newsworthy har gjort.

Annons

Annons

Sedan september 2020 har arbetslösheten bland utlandsfödda minskat från 22,1 till 18,6 procent.

Skillnaden i arbetslöshet mellan utrikesfödda och hela befolkningen är mindre än för ett år sedan. Under augusti skiljde det 12,5 procentenheter i Skövde, det är en minskning med 1,6 procentenheter jämfört med samma period ifjol.

Under augusti månad hade Skövde en total arbetslöshet på 6,1 procent. Det är en minskning med 1,9 procentenheter jämfört med ifjol.

Även bland unga sjunker arbetslösheten betydligt. I augusti var 7,2 procent av 18–24-åringarna inskrivna som arbetssökande. En minskning med 4,7 procentenheter på ett år.

287 av landets 290 kommuner har lägre arbetslöshet i dag än för ett år sedan. I riket i helhet sjönk arbetslösheten under augusti jämfört med året innan och ligger nu på 7,7 procent.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan