Annons

Annons

Annons

Näringslivet i Skövde

Skövdes näringsliv hyllas med gala – blir digital i år igen: ”Viktigt att vi lyfter fram förebilder”

Den 7 oktober är det dags att fira näringslivet i Skövde med en näringslivsgala. I år blir galan till skillnad från förra året inför en publik, men galan kommer också gå att livesändas så man kan se den från hemmasoffan.

Per-Olof Tapper, Företagarna Skövde-Tibro, Ramona Nilsson, Ann-Louise Ekman och Emma Laurén från Skövde kommun laddar för näringslivsgalan i oktober. Scenen kommer vara ungefär där de står på Arena Skövde.

Bild: Lisa Bring

Annons

Att uppmärksamma framgångar och goda exempel inom näringslivet är viktigt, anser arrangörerna Företagarna Skövde-Tibro och Skövde kommun.

– En kommun som har framgångsrika företagare är en framgångsrik kommun. Det är jätteviktigt att vi hyllar företagare och viktigt att vi lyfter fram förebilder för unga som vill starta företag, säger Per-Olof Tapper från Företagarna Skövde-Tibro.

Detta blir 21:a gången som Skövde har en näringslivsgala och på kvällen den 7 oktober ska tio priser delas ut.

Förra året var galan helt digital, med förinspelade prisutdelningar och en konferencier som i livesändning presenterade priserna. Även i år sänds galan digitalt från Arena Skövde, i år inför en begränsad publik som får börja kvällen med en galamiddag.

Annons

– Det känns trevligt att vi kan göra det inför en publik. Vi bjuder in alla prisorganisationer och även förra årets pristagare för de fick inte så mycket gala förra året, säger Ramona Nilsson, kommunens näringslivschef.

Annons

Tina Thörner och Tobias Karlsson när de tävlade i Let's Dance. Nu ska de leda Skövdes näringslivsgala ihop och kanske bjuder de då också upp till dans. Foto: Bertil Ericson / SCANPIX /

Årets konferencierer är Let's dance-dansaren Tobias Karlsson och Tina Thörner, rallykartläsare men också känd från Let's dance. Musik och sång står galahusbandet Arkivet för, som har varit med i många år.

Totalt ska tio priser delas ut, varav två är Skaraborgspriser.

Två av priserna kommer dessutom delas ut på två restauranger i Skövde, Sällskapet och Libanon Meze, där galan gör nedslag. Där kommer även de företagare som vill kunna boka bord för att se den livesända galan och äta en galameny. Ett liknande upplägg planerades förra året, men då satte coronaläget stopp för det.

Det går också att följa galan hemifrån, då den sänds vid Skövde kommuns hemsida och Öppna kanalen. Galan med prisutdelningar kommer att vara ungefär två timmar lång.

– Nu har vi tänkt om och har webbsändningen i fokus. Vi börjar med middag och har sedan en komprimerad gala för de som följer från annan plats. Vi har nog samma format fortsatt, säger Emma Laurén, kvalificerad administratör på Skövde kommun.

Lista: Här är näringslivspriserna som delas ut

Annons

Årets rookie, Företagarna Skövde Tibro och Nyföretagarcentrum

Annons

Årets företagare, Företagarna Skövde Tibro

Årets tillväxtpris i Skövde kommun, Almi Företagspartner väst

Skaraborgs mest företagsamma ungdom, Ung Företagsamhet och UngDrive

Det goda exemplet, Samordningsförbundet Östra Skaraborg

Näringslivsforums pris, Näringslivsforum i Skövde

Landsbygdsnäringspriset, Näringslivsforum i Skövde

Industripriset Skaraborg, IDC West Sweden

Skövde kommuns miljöpris, Skövde kommun, Kommunstyrelsen

Årets butik, SLA, NWT Media och Skövde kommun

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan