Annons

Annons

Annons

Östermalm

Kommunen förvärvar järnvägsterminalen i Mariesjö – ska bli nya bostäder: ”Stort steg”

Skövde kommun förvärvar det som idag är en järnvägsterminal i Mariesjö, för att kunna fortsätta stadsutvecklingsprojektet Skövde Science City/Mariesjö.

Det sker genom en överenskommelse med Arne Lorentzon AB.

”Vi satsar stort på att ta Skövde in i framtiden med rätt förutsättningar och omvandlingen av Mariesjö är avgörande för det”, säger kommunalrådet Katarina Jonsson (M).

Bild: Lisa Bring

Annons

Den aktuella fastigheten, Mariesjö 7, beskrivs som den mest väsentliga i området eftersom den utgör en tiondel av projektytan och den är strategiskt placerad mitt i området för stadsutvecklingsprojektet Skövde Science City/Mariesjö.

Idag är fastigheten en järnvägsterminal. Framåt kommer den att användas till byggnader med bostäder och lokaler, gator och rekreationsytor.

– Vi ser det här som ett stort steg i rätt riktning och är glada för den överenskommelse vi har nått tillsammans. Vi satsar stort på att ta Skövde in i framtiden med rätt förutsättningar och omvandlingen av Mariesjö är avgörande för det. Tillsammans har vi hittat lösningar som möjliggör det arbetet att fortsätta framåt, säger Katarina Jonsson (M), kommunstyrelsens ordförande i Skövde, i ett pressmeddelande.

Annons

Så här skulle enligt förslaget Mariesjö kunna se ut i ett längre tidsperspektiv när hela området är omvandlat. Här syns också hur det kan anknytas till Stallsiken via handelsområdet Södra Stallsiken, som också ska få en ny detaljplan. Illustrationer: Skövde kommun/Okidoki arkitekter

Annons

Förvärvet sker genom en överenskommelse mellan Skövde kommun och Arne Lorentzon AB, där de byter exploaterbar mark. Skövde kommun förvärvar Mariesjö 7 och Lorentzon förvärvar delar av fastigheterna Skövde 5:111 med flera i Södra Stallsiken och del av fastigheten Våmb 30:15 i Karlsro. Förvärvet sker genom Skövde kommuns helägda moderbolag.

— Det här upplägget ger också möjligheten för redan befintliga verksamheter i Skövde att expandera vilket bidrar till utvecklingen, vilket vi ser som positivt, säger Katarina Jonsson.

LÄS MER: Skövde kommun köper mark för 14 miljoner – steg i omvandlingen av Mariesjö: ”Ska ställas om”

LÄS MER: Framtidens Mariesjö ska formas i en tävling – sex företag med: ”Fantastiskt spännande”

LÄS MER: TV: Här tas första spadtaget till storsatsningen - viktig pusselbit för nya Mariesjö

LÄS MER: Fullmäktige gör tummen upp för det nya Mariesjö – så ska stadsdelen göras om

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan