Annons

Annons

Annons

Hus och hem

Så snabbt hyrdes de 132 nya studentbostäderna ut: ”Stor efterfrågan”

I augusti var det inflyttning i Skövdebostäders nya studentbostäder på Kurortsvägen. Samtliga 132 lägenheter är uthyrda och hyresgästerna har flyttat in.

I augusti flyttade studenterna in i det nybyggda höghuset vid Kurorten. Totalt är det 132 studentbostäder i byggnaden, lägenheter som alla är uthyrda nu. Foto: Skövdebostäder

Annons

Hyresgästerna har fått olika inflyttningsdagar, för att det inte ska bli krock i hissen i tolvvåningshuset. De boende kommer från olika delar av Sverige och det finns också några internationella studenter.

– Det är roligt att lägenheterna varit populära. De är bra planlösningar och läget med nära till både campus och centrum passar studenterna bra. Dessutom fick vi till bra hyror. En etta på 29,5 kvadratmeter kostar 5 150 kronor kr i månaden och då är två månader om året hyresfria, säger Elin Johnsson, uthyrare på Skövdebostäder, i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Lägenheterna hyrdes ut via Skövdebostäders studentbostadskö och man måste vara antagen till Högskolan i Skövde för att få hyra. Att det skulle bli fullt uthyrt i de nya var väntat, men inte självklart.

– Även om vi trodde på konceptet var pandemin en osäkerhetsfaktor. Under en vår med övervägande distansstudier har söktrycket på studentbostäder varit ganska lågt. Nu till hösten är det däremot stor efterfrågan. Det känns därför jättebra att vi hade ytterligare 132 studentbostäder att hyra ut i år, säger Lina Eklund Svensson, marknadschef på Skövdebostäder.

Totalt har Skövdebostäder cirka 1000 studentbostäder.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan