Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2022

Två tredjedelar av Skövdes vuxna är fullvaccinerade – här är senaste siffrorna

Vaccineringen går framåt i Skövde, till och med vecka 34 är två tredjedelar av den vuxna befolkningen fullvaccinerade.

Bild: Annelie Hüllert Storm

Enligt Nationella vaccinationsregistrets senaste siffror, som gäller till och med vecka 34, har 81,8 procent av Skövdeborna över 18 år fått minst en dos vaccin mot covid-19. Totalt har 36 947 personer fått minst en dos.

Annons

Annons

En liten ökning jämfört med veckan innan, till och med vecka 33, då 80,3 procent fått minst en dos.

Desto fler har fått sin andra dos och är fullvaccinerade bland Skövdes vuxna befolkning. Fram till och med vecka 34 är 64,9 procent fullvaccinerade, totalt 29 333 personer.

Veckan innan var 59,9 procent fullvaccinerade.

LÄS MER: Ökning av nya fall i Skövde – här är senaste siffrorna

Skövde kommun har kommit något längre om man jämför med Västra Götalandsregionen som helhet. Där är 63,2 procent av den vuxna befolkningen nu fullvaccinerade, 80,2 procent har fått minst en dos.

I de flesta grannkommunerna har vaccineringen kommit längre, i Falköping är 67,7 procent av den vuxna befolkningen fullvaccinerade och i Tidaholm har 70,1 procent fått två doser.

I kommun- och regionstatistiken ingår inte 16-åringar och 17-åringar, som också vaccineras just nu. I veckan var det vaccinering på Västerhöjdsgymnasiet i Skövde, och det är även aktuellt. I Sverige har 55,2 procent av alla födda 2003-2005 minst en dos till och med 2 september.

Annons

LÄS MER: Nu vaccineras eleverna på Västerhöjd - Alice fick sin första dos på skoltid: ”Det här är lättare än att boka tid på nätet”

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan