Annons

Annons

Annons

Skara landsbygd öst

1,7 miljoner åkturer och 230 000 besök - så var säsongen 2021 på Sommarland: ”Bättre utgångsläge”

I juni öppnades entrégrindarna till nöjesparken efter nästan två stängda år. Och efter 100 miljoner kronor i omsättningstapp ser det ut att äntligen vända. Årets positiva siffrorna som nu presenterats vittnar om att besökarna maxat sina vistelser i parken.

Text

I söndags stängde Skara Sommarland för säsongen.

Bild: Josefine Hektor

Annons

Förra året satsade Skaras nöjesmetropol på att bygga nytt och rusta upp med nya attraktionen Snake, nya restaurang Bryggan och det nyrenoverade badområdet Lagunen. I samband med att parken stängde grindarna för den här säsongen den 29 augusti presenterades fina siffror för 2021. En omsättning på 122 miljoner blev slutresultatet som var över förväntan.

— Jag är så klart väldigt glad över de positiva siffrorna vi uppvisar denna säsong. Det behöver vi verkligen efter nedstängningen 2020, säger Skara Sommarlands vd Janne Nilsson i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Sommarlands vd om säsongen 2021: √Personalen √Strömavbrotten √Olyckan √Halloween

Annons

Annons

Han berättar att då de fick stänga ner under pandemi-året förlorade runt 100 miljoner kronor i omsättning.

Bild: Josefine Hektor

Under de tre månader i sommar som parken varit öppen har 230 000 gäster besökt parken. Även camping- och försäljningssiffror visar på att suget efter att få lämna sina hem och leka av sig har varit stort. Närmare 1,8 miljoner åk har genomförts i parkens attraktioner och i det nyaste tillskottet Snake har det åkts nästan 40 000 gånger och i den populära Big Drop har det kittlats i närmare 26 000 magar under sommaren, allt detta trots restriktioner och anpassade rutiner inne i parken.

LÄS MER: Totalt mörker över Skara Sommarland — 1700 campinggäster var utan el och vatten

Efter revanschen mot förra årets tapp är Skara Sommarland nu på väg att jobba tillbaka det som förlorades under fjolåret.

— Nu har vi ett bättre utgångsläge för återhämtning och förhoppningen är att vi nu kan komma tillbaka till ett ekonomiskt normalläge lite snabbare, säger Skara Sommarlands vd Janne Nilsson.

Annons

LÄS MER: Sommarlands vd efter allvarliga olyckan: √Rodeos framtid √Det gick snett √Skadade 10-åringen

Fakta

Säsongen i siffror:


Totalt antal gäster: 230 327 personer
Omsättning: 122 miljoner kronor
Totalt antal åk i alla attraktioner (inkl. vattenattraktioner): 1 750 557 åk
Antal åk i Snake: 39 954 åk
Antal åk i Big Drop: 25 417 åk

Källa: Skara Sommarland

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan