Annons

Annons

Annons

Skövde

Studieförbund kickar igång hösten med satsning på hållbarhet – kändisar inbokade

Vecka 36 och 37 har studieförbundet Vuxenskolan Skaraborg temaveckorna Hållbara tillsammans, med tre digitala arrangemang per dag med föreläsare. Flera rikskändisar är inbokade, som Siavosh Derakhti, Måns Möller, Pär Johansson och Christina Jutterström.

Måns Möller, Christina Jutterström och Pär Johansson är några av de föreläsare som gästar studieförbundet Vuxenskolans temaveckor Hållbara tillsammans. Foto: Carl Thorborg/Claudio Bresciani/TT/Amanda Bodin

Bild: Amanda Bodin

Annons

Under två veckor med start den 6 september blir det alltså digitala arrangemang med fokus på hållbarhet.

– Vi hoppas verkligen att så många skaraborgare som möjligt antar vår inbjudan, säger AnnBritt Lindén, verksamhetsutvecklare på Vuxenskolan Skaraborg.

Arrangemangen är digitala för att ta det säkra före det osäkra. De sänds antingen på Youtube eller live via Zoom.

Annons

På invigningen håller Vuxenskolans förbundsordförande Ulrika Heie ett invigningstal och Johanna Beijbom står för sången och musiken.

Annons

Under veckorna blir det bland annat cookalong, trädgårdscafé, konserter, hantverk och föreläsningar om biodling, släktforskning, västgötahistorier, boktips, mat och träning.

Flera kända föreläsare har också bokats in, som Pär Johansson som startade Glada Hudik-teatern, komikern Måns Möller och journalisten Christina Jutterström.

En av föreläsarna som AnnBritt Lindén vill lyfta lite extra är Siavosh Derakhti. som arbetar för att motverka rasism och antisemitism och arbeta för demokrati, öppenhet och alla människors lika värde.

– Han kan ses som en positiv förebild för våra nya svenskar – från att ha varit ganska bitter på det svenska samhället till den person han är nu.

En annan föreläsning i programmet som sticker ut lite extra är Herman Geijer som ska berätta om hur man överlever en zombiekatastrof.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan