Annons

Annons

Annons

Skövde

Så hamnade Kronprinsessparets besök i Skövde – istället för i Göteborg: ”Ibland får man vara lite kaxig”

Planen var från början att Kronprinsessparet skulle besöka Göteborg när de gjorde sitt länsbesök i Västra Götaland.

Men när Conny Brännberg (KD), regionpolitiker och kommunfullmäktiges ordförande i Skövde, tillfrågades tänkte han att hela besöket kan vara i Skövde.

– Jag presenterade ett program och både länsstyrelsen och hovet köpte det, säger Conny Brännberg, som nu berättar om sin roll i att få länsbesöket till Skövde.

Conny Brännberg (KD) (längst till vänster) var med och planerade Kronprinsessparets länsbesök och hade ett finger i spelet med att få onsdagens besök helt förlagt till Skövde istället för Göteborg. Han blev tillfrågad om han kunde föreslå en programpunkt i Skövde under besöket och satte då ihop ett förslag till ett komplett program med fyra besök.

Bild: Kristina Claesson

Annons

Planen var från början att Kronprinsessparet skulle göra sitt länsbesök i Västra Götalands län i Göteborg för att vara med på stadens 400-årsjubileum den 4 juni. Men länsstyrelsen ville ändå vissa upp fler delar av länet och frågade då Conny Brännberg om det skulle vara möjligt för Kronprinsessan och Prins Daniel och göra ett stopp på vägen till Göteborg.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan