Annons

Annons

Annons

Trav

Så kommer StoChampionatet att genomföras 2021: √Publik √Inga spelkassor √Först till kvarn

Årets största travfest ute på Axevalla travbana närmar sig med stormsteg, men även om restriktionerna håller på att lätta och man nu kommer att kunna ta emot publik på läktarna - kvarstår en del begränsningar.

– Vi har bland annat vägt in hur andra travbanor som har arrangerat eller ska arrangera större tävlingsdagar nu sedan restriktionerna lättade, har resonerat och agerat, säger Magnus Sundén, ordförande i Västergötlands Travsällskap.

Travfesten på Axevalla Travbana i slutet av juli närmar sig med stormsteg.

Bild: Arkivbild

Annons

Om några veckor är det dags för Trippeltravet, en riktig folkfest på Axevalla travbana och faktum är att det är 53:e gången som det största svenska loppet för fyraåriga ston, StoChampionatet, går av stapeln.

Men trots att samhället sakta men säkert börjar öppna upp igen är man långt ifrån tillbaka på banan och de uppemot 30 000 besökare från hela Europa som brukar sammanstråla utanför Skara kommer vara betydligt färre även i år.

Annons

Annons

Styrelsen för Västergötlands Travsällskap har, i samråd med Axevallas tjänstemän, tagit beslutet att tillåta 600 personer fritt utomhus samtliga tre dagar.

Restaurangen kommer att hållas öppen med plats för cirka 250 sittande matgäster, men både mat och dryck ska finnas att ta med som take away.

Spelkassor och campingen på banområdet kommer dock inte vara öppna.

Inte heller fribiljetter kommer att erbjudas med undantag för de hästägare som har en startande häst den aktuella dagen, utan alla besökare är betalande.

Biljetterna kommer att släppas under vecka 27 och enligt Travsällskapet är det först till kvarn som gäller.

– Vi har diskuterat frågan ingående och bland annat vägt in hur andra travbanor som har arrangerat eller ska arrangera större tävlingsdagar nu sedan restriktionerna lättade, har resonerat och agerat, säger Magnus Sundén, ordförande i Västergötlands Travsällskap och fortsätter:

– Vi har därefter gjort en noggrann bedömning utifrån de förutsättningar vi anser oss ha för att kunna genomföra Trippeltravet på ett coronasäkert sätt, där vi värnar om att ge den publik som gästar oss dessa dagar en optimal och trivsam upplevelse.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan