Annons

Annons

Kritiken från kommunanställda – tystnadskultur och rädsla för repressalier

Insändare
Insändare: ”Tystnadskulturen och det dåliga bemötandet finns där varje dag”

Förra veckan publicerade SN flera artiklar om tystnadskultur inom sektor socialtjänst i Skövde kommun. Nu berättar en tidigare medarbetare om sin upplevelse på arbetsplatsen i en insändare.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Annelie Hüllert Storm

Annons

Jag tycker att Lena Fribergs svar enbart bekräftar att det finns stora problem inom sektor socialtjänst. Det är dock beklämmande att hon väljer att lägga över problemet på omorganisationer och att viss personal inte förstått. Vi på golvet värnar verkligen om brukarna, men där förändringar som effektivisering eller att arbeta icke relationsbaserat är ledordet då tycker jag att fokus är helt fel när budskapet borde vara att hjälpa samhällets mest utsatta människor.

Att personal inte för fram sitt illabefinnande i medarbetarenkäten eller medarbetarsamtal handlar just om att man inte vågar. Då jag försökte påverka arbetsmiljön och min situation via min chef fick jag till mig att alla är utbytbara. Jag gick vidare till avdelningschef, HR avdelningen, facket och jag vet att många fler än jag gjorde det samma.

Annons

Frånvarande chefer som får med sig viss personal genom favorisering eller blir av med andra genom utfrysning. Se istället alla uppsägningar, omplaceringar, sjukskrivningar som ett stort bevis på rutten arbetsmiljö och dåligt ledarskap. Vad sägs i avslutningssamtalen egentligen? Har man sådana? Inom socialpsykiatrin både slutar och börjar människor utan att det ens går ut information till personalen.

Annons

Omorganisationer och risiga idéer är vardagsmat och sådant får man lära sig att leva med men tystnadskulturen och det dåliga bemötandet finns där varje dag.

Bytt jobb.

Svar direkt från Lena Friberg:

Det är oerhört viktigt att ha en god arbetsmiljö. Inom sektor socialtjänst jobbar vi på olika sätt för att ta tempen på vår arbetsmiljö och åtgärda problem som kan finnas. Det är svårt att få en bra bild av arbetsmiljön om medarbetarna inte vågar framföra sina tankar till någon chef och inte heller vågar fylla i enkäter där man är anonym.

Vi kommer att jobba vidare med de arbetsmiljöproblem som uppmärksammats och sannolikt göra det med stöd av en oberoende extern part. Ta gärna kontakt med mig för att berätta mer om dina erfarenheter.

Lena Friberg, chef sektor socialtjänst

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy