Annons

Annons

Kritiken från kommunanställda – tystnadskultur och rädsla för repressalier

Insändare
Insändare: Replik till Lena Friberg – ”Nu vågar vi inte längre prata med er”

Efter kommentarer och repliker från sektorschef, HR och enhetschefers mejl känner vi oss än mindre förstådda. Det är klart det är tråkigt att behöva skrika i media, för att vi ska få till svar att ni ska börja titta på de bekymmer som påtalas. Vi vill då förtydliga vad problemen är för ni tycks inte höra när vi skriker eller vill ni bara inte höra?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Annelie Hüllert Storm

Annons

Tystnadskultur innebär att vi inte kan gå dem vanliga "kanalerna" som påtalas ska finnas. När våra närmaste chefer baktalar, mobbar och kränker mig och mina kollegor så känns inte den kanalen så öppen och säker längre. Vi vågar inte prata med fack för då får ni namn på oss. Vi har redan blivit klagade på och smutskastade. När vi vänder oss förbi närmaste chef får vi till oss att vi vänt oss för högt upp och att våra frågor ska hanteras på "rätt nivå". Är det öppenhet och transparens? Det är fint att ni nu säger att vi kan tala öppet och enskilt med er på alla nivåer men det har vi tidigare inte fått och nu vågar vi inte längre prata med er.

När vi påtalat övertramp av chefer och elakheter som försiggår blir vi dömda som gnälliga och arga. När vi påtalar att vi behöver se över saker som ni beslutat, som alltid över huvudet på oss, säger ni att vi inte är överens? För att vi pekar på förbättringsförslag?

Annons

Jag kan hålla med, vi är inte överens! Vi är inte emot organisatoriska förändringar, vi är emot ledarskap som använder termer som "pränta in", "tillsagt gäller", "jag bestämmer för jag är chef" eller "passar det inte så får du väl se dig om efter annat jobb".

Annons

Vi tycker att förändring och utveckling är bra för våra brukare. Men vi tycker att ni borde lyssna på oss som jobbar med brukarna och att våra åsikter bör räknas lika högt om inte högre än chefers som inte verkar ha kunskap eller insikt i vad deras arbete innebär.

Så länge vi har dem närmsta cheferna bland oss, som inte vill föra dialoger och som mörkar allt uppåt till dig Lena så kommer du vara lyckligt ovetande om den rädsla och kaos som råder under dig.

Tystad medarbetare

Svar direkt från Lena Friberg, sektorschef i socialtjänsten:

Det är som jag tidigare sagt oerhört tråkigt att det finns medarbetare som upplever att de inte kan uttrycka sin åsikt och inte ser det möjligt att använda sig av andra kanaler i organisationen för att framföra dem. Vi kommer att jobba vidare med de arbetsmiljöproblem som uppmärksammats och kommer sannolikt göra det med stöd någon oberoende extern part.

Medarbetare i sektorn som upplever att de inte kan framföra sin synpunkter till sin chef är självklart välkomna att höra av sig direkt till mig.

Annons

Lena Friberg

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy