Annons

Annons

Annons

Skövde

De fixar sommaraktiviteter i sommar

Skövdebostäder kommer tillsammans med lokala idrottsklubbar att arrangera idrottsaktiviteter i bolagets bostadsområden under sommaren. Bollskoj är det som står på schemat och IFK Skövde fotboll, IFK Skövde handboll, Skövde HF och Skövde IBF ordnar ett antal tillfällen vardera.

Text

Bild: Gabriel Nilsson

Annons

Skövdebostäder hoppas kunna aktivera barn och ungdomar med aktiviteterna under sommarlovet. Det är både ett sätt att få barnen att röra på sig samtidigt som det också skapar trygghet och lugn i bostadsområdena.

– Vi tycker att det här är ett perfekt sätt att samarbeta med lokala idrottsklubbar. För oss är inte en logga på klubbstugan det viktiga när vi sponsrar en förening. Vi ser hellre att vi kan dra nytta av deras kompetenser och verkligen ge något tillbaka till våra hyresgäster. Samtidigt som klubbarna får stöd som de behöver för att bedriva sin verksamhet, säger Ann-Kristin Essgren, bosocial samordnare på Skövdebostäder, i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Aktiviteterna kommer att vara på flera bostadsområden, som Käpplunda park, Billingssluttningen, Östermalm, Lillegården, Trängen och Ryd där det bor många barn.  

– Vi startade med liknande aktiviteter förra året och var då bland annat på Lillegården.  Nu vill vi prova dessa områden. Vi försöker tänka till kring var det bor många barn som ofta är ute och därför behöver något kul att göra. Aktiviteterna är ju främst till för våra hyresgäster, men dyker det upp några andra barn får de så klart vara med, säger Ann-Kristin Essgren, bosocial samordnare på Skövdebostäder.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan