Annons

Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2022

Högskolans plan för höstterminen – en hybridlösning: ”Vi ska inte rusa tillbaka till campus”

När högskolestudenterna kommer tillbaka till undervisningen på Högskolan i Skövde i slutet av augusti blir det en stegvis återgång till vanlig undervisning.

Planen är att ha hybridundervisning fram till den 3 oktober, därefter vanlig undervisning på campus resten av terminen.

Lars Niklasson, rektor på Högskolan i Skövde.

Bild: Annelie Hüllert Storm

Annons

Högskolan i Skövde planerar för en stegvis återgång till campus under hösten. Sommarterminen ska genomföras på distans i första hand, enligt tidigare beslut. Men i höst blir det en hybrid mellan campus- och distansundervisning under höstterminens första veckor.

Från den 31 augusti till och med 3 oktober ska alla föreläsningar som samlar fler än 50 studenter hållas som distansundervisning. Den 4 oktober tas begränsningen bort och då övergår Högskolan till vanlig campusundervisning.

Annons

Annons

– Om du som student är antagen till en campusbaserad utbildning ska du alltså planera för att utbildningen ges på plats i Skövde. Men, du kan få inleda dina studier på distans under terminens första veckor, säger Högskolans rektor Lars Niklasson, i ett pressmeddelande.

I beslutet vill man både ta hänsyn till smittskydd och om studenterna.

– Ingen student söker en campusutbildning i Skövde för att sedan tvingas sitta ensam och studera på distans från sitt studentrum vecka efter vecka. Det berövar studenten hela mervärdet med en campusutbildning. Vi vet också att det påverkar många studenter negativt, säger Lars Niklasson.

Studenternas situation var också en viktig anledning till att regeringen den 1 juni tog bort rekommendationen om distansundervisning för universitet och högskolor.

– Det känns bra att rekommendationen är borttagen. Även om vi inte ska rusa tillbaka till campus, kan vi återgå stegvis. Jag hoppas att vi nu har hittat en bra modell för återgången, säger Lars Niklasson.

Det kan förekomma en del distansutbildning även efter 3 oktober, men inte på grund av pandemin. Skälet är att Högskolan har sett nu att vissa utbildningsmoment blir bättre online än i föreläsningssal. Därför kan det vara distansmoment fortsatt av pedagogiska skäl.

Antagningsbeskedet till de utbildningar som startar till höstterminen skickas ut den 16 juli.

Annons

Annons

Till toppen av sidan