Annons

Annons

Annons

Motorcykelsport

TV: På söndag smäller det – och tidningen livesänder premiären av Falköping Big Bang

Nu är det bara några få dagar kvar.

På söndag körs den första upplagan av Falköping Big Bang i enduro.

Tävlingen är publikfri – men du kan följa den via tidningens webbsajt.

– Vi längtar verkligen efter att få sända lokal sport live igen - och hoppas att våra läsare tycker att det här ska bli lika kul som vi, säger tidningens ansvarige utgivare Patricia Svensson.

På söndag är det dags för premiär för den nya endurotävlingen Falköping Big Bang. Der råder publikförbud, men tidningen livesänder tävlingsheatet under söndagseftermiddagen. Till höger ses en av favoriterna till segern, Albin Elowson från FMCK Skövde.

Bild: Arkivbild

Annons

Det är enduroentusiasten Ola Thorell som är hjärnan bakom satsningen på en stor varvloppsserie i Sverige. Namnet är SCSS, vilket betyder Swedish Cross Country Series.

Under 2021 är tanken att det ska köras fem deltävlingar i serien. Den första genomförs nu på söndag och detta sker på Falköpings Motorstadion med Falköpings MK som arrangör.

– Namnet är Falköping Big Bang och namnet kommer sig av att vi har en person som kommer att skjuta startskottet med en egenbyggd liten kanon, säger Rikard Ahlin i FMK.

I skrivande stund är det 316 åkare anmälda till tävlingen. Av dessa är ett 80-tal tävlingsförare, resten är motionärer.

Annons

Annons

– Det kommer att droppa in ytterligare ett antal anmälningar, så det kanske blir uppemot 400 åkare på söndag, vilket är vad vi har kalkylerat med, säger Fredrik Holmvik i tävlingsledningen.

Elitklassen innehåller många spännande och skickliga åkare, inte minst tre toppnamn från vårt eget område. Vi pratar såklart om FMCK Skövdes Albin Elowson samt de båda hemmaåkarna Max Ahlin och Oskar Ljungström.

– Det ser ut att kunna bli en riktigt rafflande tävling, säger Fredrik Holmvik.

Inbäddat innehåll

Arrangerande Falköpings MK håller som bäst på med förberedelserna inför söndagen, men redan på lördagen arrangerar klubben en annan tävling, nämligen Ungdoms-SM.

– Det blir med andra ord full rulle hela helgen, men det är bara kul. Det enda som känns lite tråkigt är att vi inte får ta in någon publik på arenan, inte någon av dagarna. Detta kommer vi att vara stenhårda med utifrån de krav vi har på oss, så vi hoppas verkligen att alla intresserade stannar hemma och följer tävlingarna på distans istället, säger Fredrik Holmvik.

Inte minst finns det på söndagen en fin möjlighet att göra detta, då vi från tidningens sida direktsänder tävlingsheatet i Falköping Big Bang på vår webb. Sändningen från Falköpings Motorstadion startar klockan 13.30 och själva loppet (heatet) startar klockan 14.00.

Annons

– Åkarna kör i två och en halv timma, så klockan 16.30 går målflaggan, men det kan ju då vara några åkare som precis har gett sig ut på ett nytt varv, så runt klockan 16.45 kommer vi att ha alla i mål, berättar Fredrik Holmvik.

Annons

Sändningen pågår till det att en vinnare har korats och förhoppningsvis ska vi avslutningsvis kunna bjuda på en segerintervju.

– Från klubbens sida är vi väldigt glada över att tidningen gör den här satsningen. Den betyder mycket för oss och inte minst för den publik som så gärna hade velat komma hit, säger Fredrik Holmvik.

Det börjar för övrigt bli bråda dagar för arrangörerna.

– Det är som vanligt så här dagarna före en tävling, det vill säga lite panik och tämligen stressigt. Men det är så vi brukar ha det och det blir som regel alltid bra till slut, säger Fredrik Holmvik.

Albin Elowson, FMCK Skövde, efter segern i Vintercupen på Falköpings Motorstadion tidigare i år.

Bild: Gabriel Nilsson

Redan tidigare i år har Falköpings MK arrangerat en tävling med många deltagare, det var Vintercupen i slutet av februari.

Bild: Olof Darius

Om du vill se sändningen behöver du en prenumeration. Är du ännu inte kund kan du teckna en prenumeration här.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan