Annons

Annons

Annons

Annons

Skövde Centrum

Han är årets Global Swede på högskolan – får ta emot pris från handelsministern

Den 28 maj tar Christian Norrie från Kanada emot utmärkelsen Global Swede, av Utrikesdepartementet och handelsminister Anna Hallberg. Han är student på Högskolan i Skövde och får nu ta emot hedersutmärkelsen.

Christian Norrie, Data Science-masterstudent från Kanada, har utsetts till 2021 Global Swede på Högskolan i Skövde. Foto: Högskolan i Skövde

Annons

Årets Global Swede vid Högskolan i Skövde är Christian Norrie från Kanada. Han studerar just nu sista terminen på masterprogrammet Data Science och känner sig överraskad över att vara nominerad.

– Jag har jobbat hårt de senaste två åren, men det känns ändå lite märkligt att finna mig själv i den här situationen. Jag känner mig hedrad över att bli vald till årets Global Swede och jag hoppas att jag kan representera Kanada och Sverige väl i framtiden, säger Christian Norrie i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Global Swede är en hedersutmärkelse som varje år delas ut till utländska studenter som studerar i Sverige. Utmärkelsen ska bland annat uppmuntra studenterna att verka som ambassadörer för sitt lands relationer med Sverige och för Sverige som destination för högre utbildning.

– Jag har alltid varit intresserad av att åka till Sverige. När jag undersökte vilket lärosäte jag skulle vilja läsa vid, så visste jag från början att jag ville åka Sverige, och Skövde verkade passa bra, säger Christian Norrie.

Ceremonin där Global Swede delas ut den 28 maj hålls i år digitalt, där handelsminister Anna Hallberg kommer att medverka och tala till de nominerade studenterna. Även ambassadörerna från de nominerade studenternas hemländer är inbjudna.

Här är motiveringen:

Christian Norrie är en enastående ambassadör för Högskolan i Skövde. Han har utmärkt sig under sina studier på masterprogrammet Data Science, på sätt som överraskar lärarna, genom att bidra med sin omfattande kunskap och välgrundade tolkningar. Hans intresse för etiska aspekter ger en ytterligare dimension till diskussionerna, då han beaktar det praktiska i resultaten. Som klasskamrat ger Christian riklig feedback, uppmuntran och inspiration, vilket lämnar spår i hela inlärningsupplevelsen.

Annons

Annons

Till toppen av sidan