Annons

Annons

Annons

Hus och hem i Skövde

Nu släpps nya studentbostäderna √ Så gör du för att få en lägenhet √ Så hög blir hyran

Lagom till höstterminen är de nya studentbostäderna vid tågstationen inflyttningsklara. Nu släpps de 132 lägenheterna för uthyrning.

Visningslägenhet på ett rum och kök i de nya studentlägenheterna på Kurorten. Bild: Mikael Ljungström/Scandphoto

Annons

Den 26 mars släpper Skövdebostäder 132 nybyggda studentlägenheter för uthyrning. Inflyttning kommer att vara lagom till höstterminen, i augusti 2021. Det skriver Skövdebostäder i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Se bilderna inifrån - 132 nya lägenheter för studenter

Annons

Annons

– Det känns roligt att vi nu kan erbjuda fler studentbostäder. Kurorten har ett bra läge med nära till både centrum och campus och lägenheterna är yteffektivt planerade, säger Lina Eklund Svensson, marknadschef på Skövdebostäder.

Huset består av ettor och tvåor. En etta på 29,5 kvadratmeter kostar 5 150 kronor i månaden – och två månader om året är hyresfria. För att få skriva ett kontrakt på en studentlägenhet hos Skövdebostäder behöver man vara antagen till Högskolan i Skövde.

– Vi förväntar oss ingen anstormning nu i mars eftersom antagningsbeskeden kommer först i juli. De som kan skriva kontrakt redan nu är studenter som pendlar, fortfarande bor hos sina föräldrar eller hyr någon annanstans men vill flytta till nytt. Det frigör bostäder och skapar flyttkedjor, vilket är positivt. Vi tycker att det är bra om det blir en mix av både nyblivna och äldre studenter i huset, säger Lina Eklund Svensson.

Lägenheterna i det nya huset på Kurorten hyrs ut genom Skövdebostäders studentbostadskö.

– Man får själv anmäla intresse på de lägenheterna man är intresserad av och prioritera mellan dem. Vi går sedan efter köpoängen i studentbostadskön. Den 26 mars släpps bostäderna för första gången och de ligger ute till 29 mars. Lägenheterna som inte blir uthyrda i den omgången publiceras igen nästa vecka – och så fortsätter det tills alla bostäder är uthyrda, säger Elin Johnsson, uthyrare på Skövdebostäder.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan