Annons

Annons

Annons

Annons

Skövde Centrum

Högskolan har öppet hus digitalt – möter blivande studenter online på lördag

Förra året fick öppet hus på Högskolan i Skövde ställas in på kort varsel på grund av pandemin. I år hålls endast digitalt öppet hus – istället för att vara på campus hålls evenemanget på webben och kommer hem till besökarna.

Senast ett vanligt öppet hus hölls på Högskolan i Skövde var 2019 – sedan slog pandemin till. Förra året hölls istället en digital variant och i år har högskolan haft möjlighet att bättre planera för ett digitalt öppet hus. Det hölls på lördag.

Bild: Marianne Carlsson

Annons

Öppet hus hålls på lördagen den 20 mars på Högskolan i Skövdes hemsida, helt digitalt för att göra det smittsäkert.

– Så klart hade vi helst velat träffa de blivande studenterna på plats. Vi hade så gärna velat visa upp vårt fina campus här i Skövde, säger Anna Moläng Lööf, kommunikatör på Högskolan i Skövde och organisatör av öppet hus, i ett pressmeddelande.

Annons

Till året öppet hus har olika filmer om högskolans ämnesområden och stödfunktioner spelats in, som också kommer finnas kvar efteråt så alla kan ta del av dem när de vill. Det går även att ta en digital rundvandring på campus.

Annons

Under tiden då öppet hus hålls, klockan 11 till 14, kan de som är intresserade ställa frågor, via Zoom, till studenter, programansvariga eller studievägledare.

– Vi försöker få det så likt ett vanligt Öppet hus som möjligt. Vi ställer inte in – vi ställer om. Så klart hoppas vi att många tar chansen att träffa oss och uppleva vår fina högskola och intressanta utbildningar, säger Anna Moläng Lööf.

Annons

Annons

Till toppen av sidan