Annons

Annons

Annons

Kultur och nöje

Carl-Einar Häckner ska roa Skövdeborna i livesänd föreställning: ”Vi är eld och lågor”

Kultur, nöje och teater live är just nu en bristvara. Men på lördag kan Riksteatern Skövde faktiskt erbjuda en livesänd specialshow med underhållaren och illusionisten Carl-Einar Häckner, helt gratis.

Carl-Einar Häckner äntrar scenen på lördag för första gången på många månader i en livesänd föreställning. Riksteatern i Skövde sänder den gratis på sin Facebooksida för alla som vill ta del av underhållning och kultur.

Bild: Sara Strömberg

Annons

Kulturhuset i Skövde är stängt sedan flera månader och publikgränsen på åtta personer gör det omöjligt att hålla i kulturevenemang. De kulturintresserade i Riksteatern Skövde är minst sagt svältfödda på kultur, teater och underhållning, precis som många andra.

Men nu har en möjlighet öppnats att få lite underhållning, givetvis digitalt och med all publik som följer showen hemifrån. På lördag kväll sänder Riksteatern i Skövde en liveföreställning med underhållaren Carlk-Einar Häckner. Sändningen är gratis att följa och visas direkt på Riksteatern i Skövdes Facebooksida.

Annons

Annons

– Vi är eld och lågor, äntligen får vi visa lite kultur, säger Hanna-Maria Verdonck, från Riksteatern Skövdes styrelse.

Sändningen sker i samarbete med deras systerförening i Gnosjö, där liveföreställningen sänds från. Det beskrivs som ett unikt gräsrotssamarbete där en av underhållaren Carl-Einar Häckner äntrar scenen för första gången på månader. Han har tagit fram en specialshow där han varvar humor, trolleri och musik med olika filmklipp. 

– När vi såg initiativet tänkte vi direkt att det här måste vi vara med på. Han är bra och bred artist, många kan känna sig underhållna av honom. Det är roligt att ge någonting till medlemmarna, och det är öppet för alla att titta, säger Hanna-Maria Verdonck.

Tisdagen 16 mars kan de erbjuda mer kostnadsfri scenkonst online. Då visas Eldfesten direkt från Skansen, då våren, solen och ljusets återkomst firas med en mängd artister. Denna liveföreställning sänds via Youtube.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan